‘Penal ko kuča’: Prednovoletna analiza sezone (VIDEO)

Mitja Viler in Jaka Kozmelj v Sportklubovem podkastu "Penal ko kuča" analizirata pestro nogometno jesen v Prvi ligi Telemach in vsakega izmed desetih prvoligašev v novo leto pospremita s prav posebnimi božičnimi željami.

Zaključek leta je v Prvi ligi Telemach rezerviran za premor, počitek oziroma dopust. Hkrati pa je to tudi čas, ko potegnemo črto pod prvim delom sezone, ki je bil vnovič izjemno pester in razburljiv.

V Sportklubovi podkast analizi jeseni sta o dogajanju v Prvi ligi Telemach debatirala novinar in komentator Sportkluba Jaka Kozmelj in Sportklubov redni nogometni sogovornik Mitja Viler. Zadeve sta vnovič pokomentirala v svojem slogu, brez olepševanja in neposredno sta predstavila svoj pogled na to, kar se je minulo jesen dogajalo v Prvi ligi Telemach.

Nekaj vsebinskih poudarkov

NK Celje: pohvala za odličen prvi del sezone in zasluženo vodstvo v Prvi ligi Telemach ter miren trenerski prehod iz “Riere v Krznarja”. A hkrati tudi vprašanje, kje so celjski nogometni navijači.

NK Olimpija: dober jesenski del državnih prvakov, ki so v zaključku rešili tudi evropsko sezono. Potencial Zorana Zeljkovića in vprašanje, koliko mu bo na prstih stala neprepričljiva klubska uprava.

FC Koper: kazalo je tako dobro, nato pa je trenerska menjava prinesla popoln mrk. Kaj je šlo narobe in kaj še Kopru manjka, da bo resen kandidat povsem za vrh.

Foto: Jure Banfi

NK Maribor: Zmedeno kadrovanje, izgubljen kompas, ki ga tudi Ante Šimundža še ni naravnal v pravo smer. Zakaj je zdaj v Mariboru kar naenkrat nekaj povsem normalnega, če se zgodi ligaški poraz in zakaj bi bilo po drugi strani še kako pomembno, da se vijolice vrnejo v vrh slovenskega nogometa?

NK Bravo: Najlepše presenečenje sezone, ki je odlično vnovčilo to, kar ima. Bravo je presegel pričakovanja, vprašanje pa je, če lahko Šiškarji v tem ritmu tudi nadaljujejo.

NŠ Mura: Prekmurci so se znašli na pragu sprememb, ki so nujne. Standardi v z nogometom obsedeni Murski Soboti so močno padli in skrajni čas je bil za reakcijo odgovornih.

Foto: Jure Banfi

NK Domžale: Razmislek o tem, da so Domžale varno okolje, tako za igralce kot za trenerje, ki lahko v miru začnejo ali oživijo svojo kariero. Bi bilo pa za slovenski nogomet vsekakor dobro, če bi postali ravbarji spet bolj ambiciozni v boju za vrh. Beseda ali dve tudi o dragulju Luki Topaloviću.

NK Aluminij: Zgodba o uspehu kluba, ki stavi na domače igralce in ga s klopi vodi človek, ki postaja ikona slovenskega nogometa.

NK Radomlje: Kje so se izgubili Radomljani in zakaj vseeno ni nepričakovano, da so jesen končali v rdeči coni. Predvsem pa odprto vprašanje, kako bo kadrovska sestava izgledala v naslednji sezoni.

FOTO: Aleš Fevžer

NK Rogaška: Vprašanje, ali bo klub sploh ‘zvozil’ sezono v Prvi ligi Telemach in pa iskrena želja o manjši količini izjav za javnost v drugem delu sezone.