Pod prečko: Karanović se je odzval na ostre besede Guberca

Nogomet 23. Maj 202222:32 > 24. Maj 2022 10:16
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Ponedeljkova oddaja Pod prečko je bila tokrat v znamenju zaključene sezone v Prvi ligi Telemach. V studiu se nam je pridružil trener NK Maribor Radovan Karanović, ki je z zmago v Murski Soboto vijolice popeljal do 16. naslova državnih prvakov.

24. oddaja Pod prečko v živo:

Mariborčani so v zadnjem krogu slavili v Murski Soboti in zadržali prednost pred Koprom. Velika zabava Štajercev se je začela že v Fazaneriji, rajanje pa se je kasneje preselilo še v Maribor. “To je sladka utrujenost. Spali nismo dosti. Proslavljali smo dolgo v noč in mislim, tudi zasluženo,” so bile uvodne besede trenerja Maribora Radovana Karanovića, ki je po naporni noči ostal tudi brez glasu. Studio se je v čast lovorike Maribora za nekaj trenutkov obarval tudi v vijolično bravo.

Vesel, da se je nogomet vrnil v Koper

V napeti ligi, ki se je odločala v zadnjem krogu je prvak Maribor potreboval kar 70 točk, v pretekli je bilo za naslov dovolj že 63. “Iskreno mislim, da je treba čestitati tudi Kopru za vse kar so naredili. Grozili so nam do zadnje tekme in naredili prvenstvo izredno zanimivo. Za njimi je izjemna sezona. Vesel sem, da se je nogomet vrnil v Koper. V hudem boju smo dobili še eno ekipo, kar je zanimivost prvenstva zelo dobrodošlo,” je dodal trener Maribora, ki so ga navijači po zmagi v Murski Soboti nosili na ramenih.

Zaveda se, da mu je uspelo nekaj velikega

“Med navijači sem začutil, da mi je uspelo nekaj velikega. Vemo, kaj se je dogajalo skozi sezono. Veliko se je bilo napisanega, tudi v zadnjem tednu, sam pa sem vedel, kakšna je druga resnica. Poskušal sem se od tega distancirati, ni pa lahko, igralci to preberejo … Če pogledamo nazaj, so bile tarče tudi Milanič, ki je dosegal velike uspehe, tudi Ante, … zakaj torej ne tudi jaz,” se je zakulisnih igric dotaknil Karanović.

Vsaka tekma je boj za status

Karanović se je v oddaji dotaknil tudi tega, kako je biti trener Maribora: “Od kar sem tukaj, se borim za svoj status. Za vsak poraz, ki se je zgodil, sem bil prvi krivec sam, potem so ljudje pogledali še vse ostalo. Vsaka tekma je borba, napolni te z adrenalinom, sem pa človek, ki ne želi izgubiti.”

Karanović prepušča odločitev Gubercu

V oddaji so se dotaknili tudi groženj predsednika Kopra Anteja Guberca, ki je po tekmi v Šiški napovedal, da bodo s pravno službo pogledali zadevo ter v kolikor bo le mogoče spodbijali naslov prvaka Maribor. “Počakali bomo en teden, da vidimo, kaj se bo dogajalo. Če bo obstajal le milimeter prostora za to, bomo mariborski naslov spodbijali,” je v nedeljo besnel prvi mož Kopra. Trener Maribora se je v oddaji na besede povsem minro odzval in le odvrnil, da je to odločitev v rokah Guberca in da se sam s tem ne misli ukvarjati.

Tudi v 24. oddaji niso manjkale naše stalne rubrike, kot so naj zadetek, naj izjava, Fantasy kotiček in sodniški pogled, v katerem je odsotnega Darka Čeferina znova nadomeščal Žiga Dobrun.