Proslava in pol: Člani nižjeligaša rajali in prepevali kar na tovornjaku (VIDEO)

Nogomet - video 14. Maj 202320:52 1 komentar
FOTO: Instagram/Dawley Town FC

Ko nekdo osvoji državni ali evropski nogometni naslov, je parada z avtobusom in konfeti po svetu že kar standardna praksa. Nekateri klubi na tak način lokalno prebivalstvo pozdravijo tudi takrat, ko se po dolgem času prebijejo v zgornji rang tekmovanja. Toda to, kar si je nedavno privoščil angleški nižjeligaš, je v svetu nogometa nekaj povsem novega.

Kolektiv z imenom Dawley Town FC iz istoimenskega kraja blizu Birminghama je zablestel v Salop Leisure League, ki v Angliji velja za enajsti rang nogometnega tekmovanja.

Na 26 srečanjih so nogometaši omenjenega kluba zbrali kar 76 točk, kar pomeni, da so prvenstvo oddelali brez poraza in le enkrat razdelili “plen”..

Prvo mesto v omenjenem tekmovanju je amatersko moštvo spravilo v 10. angleško ligo, kar so fantje znali še kako dobro proslaviti. Ker si avtobusa ravno ne morejo privoščiti, so se z rumenim tovornjakom enega izmed igralcev zapeljali po glavni ulici mesta, peli in plesali ter med ljudi metali konfete.

Na tovornjaku je bila vesela druščina “oborožena” tudi z modrimi bakljami, tako da so dogajanje v mestecu z nekaj več kot 10.000 prebivalci še kako popestrili.

Klub tudi na tak način agitira za sponzorje, saj želijo v 10. ligi jeseni nastopiti z novimi tribunami in umetno razsvetljavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje