Spektakularen zadetek – tega ne bi branila niti dva vratarja (VIDEO)

Nogomet - video 22. Jan 202418:33 0 komentarjev

Na azijskem nogometnem prvenstvu se je Katar v izločilne boje s stoodstotnim izkupičkom uvrstil kot prvouvrščena ekipa svoje skupine, potem ko so na zadnji tekmi predtekmovanja gostitelji z 1:0 odpravili Kitajsko. Edini zadetek na srečanju je maslo kapetana Hassana Al-Haydosa, ki je po uigranem kotu idealno zadel volej in poskrbel za doslej najlepši gol prvenstva.

Katar gre v osmino finala kot prvouvrščena ekipa, pridružil se mu je še Tadžikistan, ki je v zadnjih minutah uspel s preobratom proti Libanonu.

Avstraliji, Iranu, Iraku in Savdski Arabiji sta se tako med najboljših 16 pridružili še dve ekipi. V torek bodo zadnji krog igrale reprezentance v skupinah B in C. V B je že med 16 Avstralija, ki jo čaka obračun z Uzbekistanom Srečka Katanca, ta je tudi blizu osmini finala. Na drugi tekmi se bo Sirija merila z odpisano Indijo.

V skupini C pa je med 16 že Iran, ki ga čaka tekma z Združenimi arabskimi emirati. Ti so na drugem mestu. Palestina se bo na drugem obračunu skupine merila s Hongkongom. V osmino finala se sicer uvrstijo prvo- in drugouvrščene ekipe iz šestih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene.

Azijsko nogometno prvenstvo, izidi

Skupina A:

petek, 12. januar:
Katar – Libanon 3:0 (1:0)

sobota, 13. januar:
Kitajska – Tadžikistan 0:0

sreda, 17. januar:
Kitajska – Libanon 0:0
Tadžikistan – Katar 0:1 (0:1)

ponedeljek, 22. januar:
Katar – Kitajska 1:0 (0:0)
Tadžikistan – Libanon 2:1 (0:0)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!