Ogrevanje v pleteni kapi? Zimske razmere v ‘slovenski’ dvorani (VIDEO)

Košarka 27. Avg 202310:43 0 komentarjev

Avstralija in Nemčija v predtekmovanju svetovnega košarkarskega prvenstva igrata za prvo mesto. Pred srečanjem ekip, na kateri bi v primeru napredovanja lahko naletela Slovenija, je glavni zvezdnik Nemčije na ogrevanju presenetil z nenavadnim videzom.

Kljub visokim temperaturam na Okinavi – živo srebro čez dan dosega tudi prek 30 stopinj Celzija – je prvega zvezdnika Nemcev Dennisa Schröderja očitno zazeblo.

Ali pa je bila to le mrzlica pred najpomembnejšim dvobojem njegove ekipe v prvem delu prvenstva? Schröder je na koš metal s pleteno kapo, poveznjeno čez glavo, na ušesih pa  imel tudi slušalke, da ga pred bojem z Avstralci sprosti njegova najljubša glasba. Novi član ekipe Toronto Raptors, ki je lani zastopal franšizo LA Lakers, je pred prvenstvom dajal kontroverzne izjave, ki so v nemški javnosti dvignile kar nekaj prahu. O tem si lahko več preberete tukaj.

Nemčija in Avstralija na Okinavi nastopata v predtekmovalni skupini E, kjer se za napredovanje borita z Japonsko in Finsko. Na tem japonskem otočju tekme igra tudi slovenska izbrana vrsta.