Osrednje igrišče rekorderju povzročilo kurjo polt (VIDEO)

Grand Slam 4. Jul 202317:45 0 komentarjev

Osemkratni zmagovalec tekmovanja posameznikov v Wimbledonu je sprejel vabilo All England Cluba in drugi dan tekmovanja prišel pogledat dogajanje na osrednjem igrišču. Ob prihodu v kraljevo ložo je Švicarja občinstvo pričakalo z vzkliki in bučnim aplavzom, ki je trajal še kar nekaj časa potem, ko se je šampion prikazal na stopnišču.

Igralec, ki ima v zgodovini turnirja (od leta 1877) še zmeraj največje število zmag med posamezniki, je sedel med Valižansko princeso Catherine ter svojo soprogo Mirko Vavrinec.

Počastitvi dosežkov Švicarja, ki je na današnji dan pred točno dvajsetimi leti osvojil svoj prvi Wimbledon – tedaj je v finalu porazil Avstralca Marka Philippoussisa –, sta prisostvovala tudi oba Rogerjeva starša, oče Robert in mati Lynette Federer.

“Fedexu” je videoposnetek vrhuncev njegove kariere, ki ga je pripravil All England Club, povzročil kurjo kožo, kar je z gesto tudi potrdil.

Na dogodek je bila povabljena tudi 7-kratna zmagovalka turnirja Serena Williams, a je zaradi nosečnosti prisotnost odpovedala.

Očitno je dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice s svojo prisotnostjo zatresel roko tudi branilki naslova, sicer njegovi veliki oboževalki, Jeleni Ribakini. Rusinja, ki nastopa za Kazahstan, je prvi niz proti Američanki Shelby Rogers izgubila, potem pa se je vendarle zbrala in oddala le še tri igre ter napredovala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!