Fifa prižgala zeleno luč za revolucionarni predlog Wengerja

Nogomet 4. Jul 20239:16 1 komentar
Foto: Guliverimage

Nekdanji dolgoletni trener Arsenala danes pa vodja globalnega razvoja pri Mednarodni nogometni zvezi, Arsene Wenger, predlaga spremembo pravila prepovedanega položaja, ki bi lahko zaživelo že zelo kmalu.

Z uvedbo sistema videosodnika (VAR) v nogometu je dosojanje prepovedanega položaja postalo bistveno bolj natančno, kar je v določenih primerih pripeljalo do skoraj absurdnih situacij, je prepričan vodja globalnega razvoja pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) Arsene Wenger. Francoz na to opozarja že dlje časa in predlaga spremembo pravila, ki bi lahko v veljavo stopilo že v bližnji prihodnosti.

“Ljudje sistemu VAR najbolj zamerijo pravilo prepovedanega položaja. Prepovedan položaj je bil dosojen že zaradi delčka centimetra ali dobesedno zaradi nosu. To moramo hitro spremeniti,” je dejal Wenger, ki predlaga, da igralec ne bi bil v prepovedanem položaju, če je s katerimkoli delom telesa v liniji z nogometašem nasprotnega moštva. “Tudi, če je telo napadalca pred telesom branilca,” je poudaril 73-letni nekdanji trener, ki si je želel, da bi njegova zamisel, ki jo je prvič predstavil pred dvema letoma, zaživela že pred časom in bi veljavo stopila že na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Pri Fifi so njegovemu predlogu naposled le pripravljeni prisluhniti in se že pripravljajo na implementacijo poskusnega obdobja. Najprej naj bi novo pravilo preizkusili na tekmah na Švedskem, pozneje pa tudi na Nizozemskem in Italiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje