Solze sreče za Lano Ščuka (VIDEO)

Odbojka 13. Maj 202321:40 2 komentarja

Slovenska odbojkarica Lana Ščuka je z ekipo LKS iz Lodža postala poljska prvakinja. Na četrti tekmi finalne serije je s soigralkami s 3:2 v nizih ugnala Rzeszow in LKS še tretjič v zgodovini kluba popeljala do naslova poljskih prvakinj.

Rzeszow je sicer finalno serijo bolj odprl. Dobil je prvo tekmo v Lodžu s 3:1, a LKS je že na drugi tekmi vrnil udarec in v Rzeszowu izenačil serijo na 1:1. Sledila je gladka domača zmaga, poljski naslov pa so odbojkarice LKS po drami in maratonu potrdile na sobotni tekmi, ki so jo dobile s 3:2 v nizih. Peti niz so dobile s 15:13.

Prvo ime tekme je bila italijanska korektorica Valentian Diouf, ki je dosegla kar 36 točk. Julita Piasecka je dodala 13 točk, 11 pa slovenska odbojkarica Lana Ščuka – deset v napadu, k temu pa je dodala še blok.

LKS je bila najboljša ekipa že po rednem delu poljskega prvenstva, zato si je to želel potrditi tudi v končnici. V pokalu mu je spodrsnilo v finalu, zato pa je do konca zdržal v finalu prvenstva in se zasluženo veselil tretje zvezdice v zgodovini kluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje