Slaba novica za Cretuja: Čebulj in Kozamernik ostajata na Poljskem

Odbojka 13. Maj 202319:14 0 komentarjev
Jan Kozamernik
Foto: Profimedia

Slovenski selektor Gheorghe Cretu si je na ponedeljkovem zboru želel, da bi nosilci reprezentance čim hitreje zaključili klubske sezone, a vsaj na dva na začetku drugega tedna na skupnih pripravah še ne bo mogel računati.

Asseco Resovia je imela na četrti tekmi boja za končno tretje mesto v poljski Plusligi vse v svojih rokah, da potrdi stopničke. Prva dva niza je dobila s 25:19, nato pa nerazumljivo popustila in domačemu Zawiercieju dopustila, da pride do zmage s 3:2 in izsili peto tekmo, ki bo na sporedu prihajajoči torek, 16. maja.

Gheorghe Cretu je pričakoval, da bo od začetka prihajajočega tedna lahko računal na vse može s seznama povabljenih, a to se za zdaj ne bo zgodilo. Klemen Čebulj, ki je zanimivo četrto tekmo proti ekipi Zawiercie začel na klopi, in Jan Kozamernik bosta tako podaljšala klubsko sezono, če dodamo še nekaj dni za oddih in možnost druženja z najbližjimi, se bosta omenjena “Poljaka” reprezentanci morda v najboljšem primeru pripravam reprezentance pridružila naslednji ponedeljek, 22. maja.

Foto: FIVB
Statistika Slovencev na četrti tekmi boja za 3. mesto:

Klemen Čebulj: 5 točk; 56-odstotni napad (5/9)
Jan Kozamernik: 9 točk – 2 asa, 3 bloki; 56-odstotni napad (4/7)

Časa za skupini trening pred začetkom lige narodov tako ne bo veliko. Prvi turnir Slovence čaka že v začetku junija, njihov prvi nasprotnik bo 8. junija na turnirju na Japonskem bo Srbija, ki tako kot Slovenija Čebulja in Kozamernika čaka Uroša Kovačevića (Zawiercie).

Razloga za paniko vseeno ni, težave zaradi dolgih klubskih sezon nima le Slovenija, daleč od tega. Finale lige prvakov bo na sporedu 20. maja, za prestižno krono se bosta pomerila poljska rivala Jastrzebski in Zaska. Gre za ekipi, v katerih ne manjka reprezentantov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!