Za vedno se je poslovila nekdanja svetovna prvakinja

Odbojka 12. Maj 202316:19 0 komentarjev
Ana Paula Borgo
Foto: Profimedia

Nekdanja brazilska reprezentantka Ana Paula Borgo se je po kratki bitki s hudo boleznijo poslovila 30 letu starosti.

Leta 1993 v São Paulo rojeni odbojkarici so septembra lani odkrili tumor na želodcu, kljub hitremu umiku z igrišč in zdravljenju je žal bolezen tako hitro napredovala, da ji niso mogli več pomagati.

Pred dvema dnevoma je na Instagramu objavila objavo ter jo posvetila možu, ki jo je do zadnjega diha ljubil in podpiral. “Za nami je 5. maj. Nisem bila dovolj pri močeh, da bi lahko govorila. Obletnico sva preživela v bolnišnici, ti pa si skrbel zame in mi govoril, kako zelo me imaš rad. Slišala sem za zgodbe o moških, ki so zapustili svoje žene, ko so zbolele, Carlos je popolnoma drugačen. Pokazal je, kako zelo me ima rad, pokazal je, da je res človek, ki mi ga je Bog poslal,” je zapisala hudo bolna Brazilka, dva dni kasneje pa je po neizprosni bitki z rakom še zadnjič zaprla oči.

Ana Paula Borgo je profesionalno kariero začela v São Caetano, nato pa nadaljevala še v ekipah Pinheiros, Osasco, Praia Clube in Fluminense. Preizkusila se je tudi v tujini, v Turčiji in Italiji, kjer v sezoni 2021/22 nosila dres Bergama.

Zastopala je tudi brazilsko reprezentanco. Leta 2019 je bila s članicami srebrna v ligi narodov, štiri leta prej pa je bila s selekcijo do 23 let svetovna prvakinja.

Od nesrečne Brazilke, ki je bila znana po svojem pogumu tako na igrišču kot zunaj njega, prav tako jo je krasila neizmerna predanost in ljubezen do odbojke, se je poslovila tudi Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!