Pretep leta na drsalkah, navijači ponoreli od navdušenja (VIDEO)

Hokej 25. Feb 202410:16 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Na dvoboju starih rivalov lige NHL New York Rangersov in Philadelphia Flyers smo videli epski boksarski obračun mladega, 21-letnega Matthewa Rempeja in 12 let starejšega rojaka Nicolasa Deslauriersa, ki velja za enega največjih pretepačev v ligi NHL.

Čeprav se je zdelo, da je med Kanadčanoma počilo na samem ledu, je po tekmi napadalec Rangersov Rempe priznal, da ga je Deslauriers izzval že pred tekmo, več kot 200 cm visoki mladenič pa je poziv na boksarski obračun z veseljem sprejel, četudi je znano, da z Deslauriersom ni dobro češenj zobati.

37 sekund akcije

Po manj kot treh minutah sta odvrgla rokavice in začela z izmenjavanjem udarcev. Eden drugega nista pazila, videlo pa se je, da je Rempe, ki je skoraj 20 cm višji hokejist v prednosti.

Čeprav je bil na koncu Deslauriers tisti, ki je mlajšega rojaka spravil iz ravnotežja, je bil ravno igralec Philadelphie potegnil krajšo.

Deslauriers jo je odnesel z modrico in ureznino na čelu, medtem ko je bil Rempe navdušen. “Izmenjala sva si nekaj bomb. Je velik bojevnik, všeč mi je,” je Deslauriersa pohvalil Rempe. Pretep je trajal kar 37 sekund, navdušeni navijači pa so oba pretepača nagradili z glasnim aplavzom.

Epski pretep Rempeja in Deslauriersa:

Na koncu je še odločil srečanje

Rempe je bil osrednja figura večera. Ne samo, da je zablestel z boksarskim znanjem, dosegel je tudi prvi zadetek v ligi NHL, ki je bil na koncu tudi odločilen.

Po strelu soigralc Barclayja Goodrowa, ga je plošček zadel v koleno, od tam pa se skotalil v mrežo Flyersov. “Verjetno gre najgrši prvi gol v zgodovini lige NHL, vendar ga bom sprejel,” je po tekmi dejal Rempe. “To je preprosto neresnično. Uživam,” se je smejalo 21-letnemu orjaku.

Zadetek Rempeja:

New York Rangers so prišli do 10. zaporedne zmage v ligi NHL, kar je nov rekord franšize.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!