Nekdanji nogometaš Maribora za las ušel smrti

Nogomet 15. Nov 202314:17 0 komentarjev
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić je za Maribor zbral več kot 60 nastopov. Foto: Saša Pahič Szabo

Nekdanji napadalec Maribora in Mure Nusmir Fajić je za Dnevni Avaz spregovoril o hudi prometni nesreči, v kateri sta v soboto izgubili življenje dve osebi - Nedžad Mujagić in Nusmirjev stric Adnan Fajić.

Ekipa Sloge iz Bosanske Otoke, gre za kraj blizu Bosanske Krupe, se je po zmagi poveselila v bližnji gostilni, nato pa se je po nekaj pijačah sledila pot domov, ko se je zaradi prehitre vožnje zgodila huda prometna nesreča. Avtomobil je prebil ograjo in pristal v reku Uni.

Trije so se uspeli rešiti iz potapljajočega avtomobila, poleg Nusmirja Fajića še Salmin Kahrić, Emrah Bešić, medtem ko je Nedžad Mujagić ostal ujet v avtomobilu, Adnana Fajića pa še iščejo v narasli Uni, a možnosti, da je preživel, že dolgo ni več.

“V takih trenutkih te sekunda loči od smrti. Boriš se, poskušaš vse in na kraju se mi je uspelo rešiti,” je svoj boj za življenje za Dnevni Avaz opisal 36-letni nogometaš.

“Nisem poškodovan. Enako velja tudi za fanta, ki sta se uspela rešiti. Eden mi je dejal, da je prišel ven skozi vetrobransko steklo, drugi skozi steklo na vratih. Rešili smo se, to je najpomembnejše,” je še dodal skrušeni Fajić.

Fajića so lahko dobro spoznali tudi slovenski ljubitelji nogomet. Nosil je dres Mure in Maribora. Ta vijolice je zbral 62 nastopov, za Prekmurce pet manj. Skupaj je za oba kluba dosegel 50 zadetkov. Po odhodu iz Slovenije je igral tudi v Belorusiji, na Kitajskem in Romuniji, od leta 2018 pa je branil barve bosanskih klubov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!