Škorc za konec ujel še Havajca s topom v rokah

Odbojka 2. Jun 20229:02 > 9:33
Austin Matautia je svojo prvo evropsko sezono preživel na nizozemskem, zdaj pa se seli pod Pohorje. Foto: OK Merkur Maribor

Merkur Maribor je zaključil s sestavo ekipe za prihajajočo sezono. Kot zadnji je vijolične okrepil 24-letni sprejemalec Austin Matautia, ki je v minuli sezoni branil barve nizozemskega prvoligaša Amysoft Lycurgus. K prvi ekipi se bosta priključila še mladinca Jaka Iršič in Timotej Vodušek.

Austin Matautia se je rodil na Havajih v Honoluluju in je najprej igral (v sezonah 2016/2017 in 2017/2018 ) za Hawaii University, nato pa tri sezone za univerzo UCL Bruins v Los Angelesu pod vodstvom selektorja ameriške reprezentance Johna Sperawa.

V letih 2016 in 2017 je bil Austin Kin Matautia član reprezentance do 21 let. Na Havajih je igral za različne klube, kot so A’o a Koa Volleyball Club, Ka Ulukoa Volleyball Club, Ku’ikahi Volleyball Club. V klubu A’o a Koa Volleyball Club je leta 2014 postal najkoristnejši igralec sezone. V sezoni 2021/2022 je branil barve kluba Amysoft Lycurgus iz Groningena. Ekipa je osvojila naslov pokalnega prvaka Nizozemske, v prvenstvu pa so zasedli tretje mesto.

“S podpisom pogodbe z Austinom Matautia smo zaključili s sestavo ekipe za sezono 2022/2023. Gre za mlajšega, skočnega, agresivnega igralca in željnega dela ter napredovanja. Jaka Iršič in Timotej Vodušek sta igralca, ki sta bila v mladinski ekipi OK Merkur Maribor, katera je osvojila državni naslov. Oba se bosta v naslednji sezoni priključila k prvi ekipi. Naša želja je, da se v prihodnje veliko računalo na naše mlade igralce,” je poletno kadrovanje komentiral trener ekipe Sebastijan Škorc.

Merkur Maribor 2022/2023:

Podajalca: Gregor Pernuš, Nejc Najdič

Blokerji: Miha Fink, Janž Janez Kržič, Filip Leva, Timotej Vodušek

Sprejemalec: Rok Bračko, Žiga Donik, Austin Matautia, Jaka Iršič

Korektorja: Connor McConnell, Sani Adžović

Libera: Žiga Kumer, Jaka Jevšnik

Komentari

Vaš komentar