Slovenija – Nemčija prenos: kje si lahko ogledate tekmo

Košarka 12. Nov 202211:01 0 komentarjev
Jordan Morgan
Jordan Morgan, foto: FIBA

Slovenija - Nemčija v prenosu v živo ekskluzivno na Sportklubu, v ponedeljek ob 18.00. Slovenska košarkarska reprezentanca bo po veliki zmagi v Tel Avivu znova na delu in bi si z novim uspehom že zagotovila uvrstitev na svetovno prvenstvo 2023.

Spremljamo v živo:

Močno spremenjena zasedba Slovenije je v Izraelu storila točno to, kar so vsi v en glas napovedovali ves teden pred odhodom v Tel Aviv, da časa za uigravanje v napadu preprosto ni, zato bo potrebno igro bazirati na borbeni igri v obrambi, kar so varovanci selektorja Aleksandra Sekulića do potankosti izpolnili.

Če bi jim uspelo v ponedeljek v Kopru streti še Nemce, ki podobno kot Slovenci prihajajo v precej spremenjeni zasedbi od evropskega prvenstva, bi se Slovenija še četrtič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo. Nemčija si je kot druga iz skupine J – prvim je to avgusta uspelo Fincem – vozovnico zagotovila s petkovo zmago proti Finski. Tekmovalni naboj bo tako v dvorani Bonifika močno na strani slovenskih košarkarjev.

Slovenija – Nemčija, 4. krog 2. dela kvalifikacij za SP 2023:

Kdaj: Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18.00
Kje: Koper, Slovenija
Prenos v živo: Sportklub 1

Slovenija z novimi obrazi in novimi junaki

V Izraelu do skoka za žogo nismo vedeli, kako točno bodo razporejene vloge in kdo bo prevzel odgovornost. Slovenci so si breme razdelili zelo ekipno, med junaki pa se je znašlo tudi nekaj presenetljivih obrazov.

Pred dvobojem je bilo jasno le, da bodo morali vajeti igre prevzeti predvsem kapetan Edo Murić, kljub mladosti organizator igre Žiga Samar in izkušeni naturalizirani Američan ter povratnik v izbrano vrsto Jordan Morgan. Vsi trije so izpolnili pričakovanja, a imeli so pomoč. Z odlično strelsko predstavo se je izkazal Miha Lapornik, v ključnih trenutkih pa se je z nekaj zaporednimi akcijami izkazal najmlajši v zasedbi Urban Klavžar.

Vrhunci zmage Slovenije v Izraelu:

Če si Slovenija v ponedeljek še ne bo zagotovila uvrstitve na SP 2023, si jo bo poskušala zagotoviti februarja, ko bo najprej gostovala v Estoniji in nato doma gostila še Izrael. Slovenci imajo usodo v svojih rokah.

Slovenska reprezentanca za tekmi z Izraelom in Nemčijo (13): Žiga Samar, Edo Murić, Jakob Čebašek, Jurij Macura, Robert Jurković in Bine Prepelič, Jan Špan, Miha Lapornik, Petar Vujačić, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Urban Klavžar in Leon Stergar.

Razpored Slovenije v kvalifikacijah za SP 2023:

11. november 2022: Izrael – Slovenija 62:75 (poročilo tekme)

14. november 2022: Slovenija – Nemčija (18.00, prenos na SK)

24. februar 2023: Estonija – Slovenija

27. februar 2023: Slovenija – Izrael

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!