Policija aretirala osem navijačev (VIDEO)

Euro2024 17. Jun 202411:51 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nemška policija je aretirala osem nogometnih navijačev zaradi pretepa, ki se je zgodil v enem izmed lokalov v Gelsenkirchnu pred nedeljsko tekmo evropskega prvenstva med Srbijo in Anglijo. Gre za enega Angleža in sedem Srbov, poroča britanski The Guardian.

V pretepu je bilo vpletenih okoli 150 ljudi, dva pa sta bila lažje ranjena. Do njega je prišlo, ko je skupina angleških navijačev želela vstopiti v lokal, kjer so bili že srbski navijači, je Guardian povzel informacije nemške policije.

“Skupina srbskih navijačev je bila že v lokalu, ko je večja skupina angleških navijačev želela vstopiti. To je sprožilo nesporazum,” je dejal vodja policije v Gelsenkirchnu Peter Both. “V tem trenutku je težko reči, kaj je sprožilo pretep, ali to, da so srbski navijači želeli ustaviti Angleže, ali pa provokacije Angležev.”

Kot je pojasnil Both, se bo osem ljudi moralo zagovarjati na sodišču, policisti pa jim bodo izdali prepoved obiska nadaljnjih tekem na evropskem prvenstvu.

Nemška policija je sicer srečanje Srbije in Anglije označila za tekmo z višjo stopnjo tveganja in sprejela vrsto varnostnih ukrepov. Med drugim je na stadionu bilo na prodaj pivo z zgolj 2,5 odstotka alkohola.

Dvoboj v skupini C, v kateri igra tudi Slovenija, je nato minil brez vidnejših izgredov. Angleži so ga dobili z 1:0.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!