Alcaraz: Je to zato, ker sem ‘zakuril’ igrišče? (VIDEO)

ATP 18. Mar 202415:55 > 16:19 0 komentarjev

Carlos Alcaraz je v Indian Wellsu ubranil naslov iz lanske sezone, potem ko je v finalu z izidom 7:6, 6:1 (spet) porazil Rusa Danila Medvedjeva. Na novinarski konferenci po peti zmagi na turnirjih serije masters je zbrane presenetil požarni alarm, Španec pa je novinarje nasmejal s hudomušno izjavo.

V četrtfinalu, ko je igral proti Alexandru Zverevu, so igrišče okupirale čebele.

V polfinalu, ko smo vsi težko pričakovali novo poglavje rivalstva med Alcarazom in Jannikom Sinnerjem, se je v kalifornijski puščavi za uro in pol ulilo. Potem pa še požarni alarm v konferenčni sobi po koncu turnirja.

Lahko bi se reklo, da Andaluzijec privlači nenavadne prigode. “Pozor, pozor. To je alarm, poiščite najbližji izhod ali pa uporabite požarne stopnice. Ne uporabljajte dvigala,” je moški glas prekinil druženje z novinarji. Namesto tega, da bi vstal in v paniki zapustil prizorišče, je Alcaraz trenutek izkoristil za šalo.

“Smo mar v težavah? Verjetno je za to (alarm op. a.) krivo to, da sem ‘zakuril’ igrišče. Najprej čebele, potem pa še tole, cel teden novice, zaboga (smeh),” se je z zanj značilnim širokim nasmeškom na obrazu odzvala številka 2 svetovnega tenisa.

Naslednja preizkušnja ga čaka že ta teden, ko začne z mastersom v Miamiju. Turnir boste lahko spremljali le na programih televizije Sportklub, žal letos brez slovenskih nastopov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!