Acerbi zaradi rasizma pobral šila in kopita

Nogomet 18. Mar 202415:11 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Italijanski nogometaš Francesco Acerbi je moral danes zapustiti tabor italijanske reprezentance. Branilec Interja se je znašel v preiskavi zaradi domnevnih rasističnih opazk, ki jih je namenil branilcu Napolija Juanu Jesusu po nedeljski domači tekmi državnega prvenstva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je v izjavi za javnost sporočila, da je Acerbi tako soigralcem v reprezentanci kot selektorju Lucianu Spallettiju predstavil svojo plat dogodkov z včerajšnje tekme.

FIGC je dodal, da po njegovih besedah Acerbi ni želel nikogar “užaliti ali biti obrekljiv ter rasističen”. Vseeno je moral 36-letni osrednji branilec zapustiti tabor reprezentance, ki se pripravlja na prijateljski tekmi proti Venezueli in Ekvadorju. Člana Interja iz Milana je v reprezentanci zamenjal branilec Rome Gianluca Mancini, Acerbija pa po pisanju AFP čaka zaslišanje pred disciplinsko komisijo FIGC.

Brazilski nogometaš Juan Jesus je na nedeljskem večernem obračunu večkrat protestiral pri glavnem sodniku zaradi Acerbijevih besed, po koncu dvoboja, ki se je končal z remijem (1:1), pa je omilil incident ter za naročniški program DAZN dejal, da je Acerbi resda prekoračil mejo, a da sta spor po dvoboju zgladila.

FOTO: Guliverimage

“Opravičil se je, ker je ugotovil, da je šel predaleč. Kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču,” je Jesus, kot ga navaja AFP, dejal za DAZN.

Izkušeni branilec mora zdaj počakati na redno poročilo vrhovnega sodnika lige, ki ga bo objavil v torek. V kolikor se bo znašel v podrobni preiskavi, mu grozi najmanj deset tekem prepovedi igranja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!