Kot v filmu: roj čebel napadel zvezdnika (VIDEO)

ATP 15. Mar 20248:10 0 komentarjev

Na teniškem turnirju v Indian Wellsu se je zgodil dogodek, kakršnega zelo, zelo redko vidimo.

Na enem izmed najprestižnejših teniških turnirjev onkraj luže v ameriškem Indian Wellsu je četrtfinalu dvoboj med Nemcem Alexandrom Zverevom in Špancem Carlosom Alcarazom postregel z zelo redko videno situacijo.

Tekma je bila namreč pri izidu 1:1 prekinjena, in to ne zaradi dežja, vetra ali poškodbe, kar je navadno razlog za prekinitev teniškega dvoboja pač pa zaradi invazije čebel. Insekti so v ogromnem roju zavzeli centralo igrišče Indian Wellsa, napadli predvsem Alcaraza in nekatere gledalce nato pa zavetje poiskali na kameri nad igriščem.

Indian Wells Tennis
Invazija čebel v Indian Wellsu. Foto: Guliverimages

Zadevo je rešil ‘šepetalec čebel’

Na pomoč so morali organizatorji tekmovanja poklicati tudi strokovnjaka za odstranjevanje čebel. Šlo naj bi za možakarja po imenu Lance Davies, ki je znan kot ‘šepetalec čebel’. Daviesova pojava in intervencija sta v hipu zajeli družbena omrežja. Gospod je menda sicer celo zelo znana osebnost, svojo zgodbo je delil tudi na televizijskih ekranih. S poslom odstranjevanja čebel naj bi se ukvarjal že od leta 1986.

Igra se je nadaljevala po kar 109-minutni prekinitvi.

“Bilo je čudno, nikoli še nisem doživel kaj takega med dvobojem,” je po koncu dvoboja, ki ga je brez težav dobil s 6:3 in 6:1, dejal drugi nosilec Alcaraz.

“Ne bom lagal, bilo me je kar malo strah vseh teh čebel. Ko se je dvoboj začel, so me pustile pri miru in lahko sem se osredotočil na svojo igro,” je še dodal 20-letni Španec.

V polfinale turnirja so se uvrstili še Italijan Jannik Sinner, domačin Tommy Paul in Norvežan Holger Rune.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!