Zeljkovićev poziv vodstvu Olimpije: Ekipa rabi okrepitve

Nogomet 8. Dec 20236:00 2 komentarja

Pri Olimpiji niso mogli skriti razočaranja po remiju (1:1) proti mestnemu tekmecu Bravu v 18. krogu Prve lige Telemach. Od naporne evropske jeseni vse bolj utrujeni zmaji že komaj čakajo na zimski premor, ki bo v Stožicah očitno zelo pester.

Po zaušnici v Ljudskem vrtu proti Mariboru je Olimpiji spodrsnilo tudi proti mestnemu tekmecu Bravu. Zmaji so proti sosedom iz Šiške osvojili le točko (1:1) in največjemu tekmecu za naslov prvaka Celju ponudili priložnost, da jim v primeru zmage na prekinjeni tekmi proti Kopru pobegne že na deset točk prednosti.

Tokratna predstava Olimpije je bila podobno kot proti Mariboru daleč od navdušujoče, pri čemer ji na roko ni šlo niti klavrno stanje igrišča. Če je bilo to pred tednom dni proti Lillu blatno in prepojeno z vodo, je nogometaše obeh ekip tokrat na zelenici pričakal pesek, s katerim so vzdrževalci teren vsaj zasilno poskušali narediti primeren za igro.

Igrišče je sicer precej več težav povzročalo nogometašem Olimpije, ki so imeli žogo večino časa v svoji posesti, kar pa tekmecu ob njihovi počasni in predvidljivi igri ni povzročalo prevelikih preglavic. Šiškarji so večji del obračuna uspešno odbijali njihove jalove napade, a naposled le klonili po strelu rezervista Redija Kase v 76. minuti. A njihovo veselje je bilo kratkega roka, saj je v zaključku tekme za izenačenje poskrbel Matej Poplatnik.

Kaj o klavrni podobi zelenice v Stožicah pravijo nogometaši?

Foto: SK

Justas Lasickas (Olimpija): Igrišče je bilo precej boljše kot proti Lillu. A razmere ta čas niso najboljše. Moramo se prilagoditi. Morda se sliši kot kliše, a igrišče je za obe ekipi enako. Težje je dosegati zadetke, zato se bolj osredotočamo na obrambo in na to, da ne prejemamo golov. Je, kar je.

Matej Poplatnik (Bravo): Zagotovo bi bilo lepše igrati na lepšem igrišču, a razmere so, kakrkšne so. Moramo se prilagoditi in se pravilno odzvati. Upam, da bo spomladi zelenica v boljšem stanju.

“Žal nam je na koncu zmanjkalo koncentracije in prejeli smo poceni gol. Celo tekmo smo vztrajali, čeprav je bilo zelo težko. Zelo sem razočaran, saj smo končno zadeli, nato pa nismo mogli zdržati niti deset minut. Fantom nimam kaj za očitati, borili so se, ni bilo lahko, a pri prejetem zadetku smo storili preveč napak,” je bil po tekmi razočaran Zoran Zeljković, ki je morala igrati brez kaznovanih Davida Sualeheja, Nemanje Motike in Ahmeta Muhamedbegovića, v ekipo pa ni uvrstil Mustafe Nukića. “Sam že ve zakaj ga ni bilo. Gre za našo interno zadevo,” je bil skrivnosten trener zmajev.

Pri Olimpiji sicer že nekaj časa opozarjajo, da je naporna evropska jesen pustila posledice, zato že nestrpno pričakujejo zimski premor. Glede na namige, ki jih daje Zeljković, bo tudi ta še kako pester.

Kaj je po tekmi še povedal Zoran Zeljković?

Zoran Zeljković
Foto: Jure Banfi

O tem, ali je razlog za prejeti gol zgolj padec koncentracije ali tudi utrujenost:

“Vse po malem. Nerazumljivo mi je, da smo prejeli takšen gol. Predložek je bil poslan iz sredine, zadetek z glavo pa doseže igralec, ki je tako visok kot jaz. Težko si to razložim.”

O tem, kako je zadovoljen z odzivom svojih igralcev po porazu po derbiju z Mariborom:

“V Mariboru nisem videl slabega pristopa, temveč slabo izvedbo in ogromno napak. Odkar sem prišel v Olimpijo, fantom na eni sami tekmi ne morem očitati pomanjkanja želje. Energija je vedno na maksimumu.

Fantje imajo za sabo ogromno tekem, igrišča so zahtevna in ni lahko. S tega stališča sem zadovoljen, a če želiš postati prvak, moraš igrati drugače, moraš znati zadržati vodstvo, moraš biti osredotočen do konca. Mi tega tokrat tega nismo storili in zato smo bili kaznovani.”

O tem, ali je bila igra Olimpije prepočasna in preveč predvidljiva:

“Najraje bi videl, da bi zadeli takoj na začetku tekme. Žoga je počasna in ni lahko igrati z enim dotikom. Morda so to za nekoga izgovori, a lahko sam poskusi in bo videl, da ni tako preprosto. Dejstvo je, da bi lahko predvsem v prvem polčasu nekatere situacije odigrali hitreje in bolje.”

Foto: Aleš Fevžer

O tem, da jim lahko Celje pobegne na deset točk prednosti:

“Najprej mora Celje premagati še Koper. V igri je še ogromno točk. Do konca ne bomo obupali, saj je naš cilj prvo mesto. Verjamem, da se bomo v zimskem premoru okrepili in z novo energijo napadali prvenstvo.”

O tem, kakšen je načrt Olimpije med zimskim premorom:

“Najprej se moramo spočiti. Te ekipe nisem sestavljal, zato imam tudi jaz določene želje. Z vodstvom smo se že pogovarjali. Menim, da Olimpija rabi okrepitve. Gremo tudi na priprave, a najprej želim, da preostale tekem odigramo tako, kot je treba.”

O tem, ali se pri Olimpiji obeta velika prevetritev:

“Kot sem dejal, moramo najprej odigrati jesenski del do konca, nato se bomo z vsakim igralcem pogovorili. Tudi njih bomo poslušali. Nekdo verjetno ne bo zadovoljen s svojim statusom, zato ni vse odvisno od nas. Bomo videli, kako bo.”

O naslednji tekmi proti Kopru:

“Koper bom vedno doživljal drugače. Čaka nas dober nasprotnik in težka tekma. Pogledal sem si njihov obračun proti Mariboru in bili so enakovredni, če ne celo boljši od Maribora. Igralce dobro poznam, zato vem, da ne bo lahko. Ali je to prednost, bomo videli po tekmi. A če želimo biti prvaki, moramo tekmo dobiti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje