Lovil ga je Maribor, snubilo Celje, otrok Dinama je izbral Koper

Nogomet 7. Dec 202316:38 0 komentarjev
Fran Tomek je bil član številnih mlajših selekcij hrvaške reprezentance. Foto: Gulvierimages

Pred vrati Kopra je odmevna okrepitev. Po naših informacijah bo v kratkem novi član kanarčkov postal Fran Tomek, otrok zagrebškega Dinama, ki sta ga podrobno spremljala tudi Celje in Maribor.

Fran Tomek je ime, ki že nekaj časa intenzivno kroži po slovenski nogometni javnosti. Lansko zimo je bil namreč nogometaš, ki ima za seboj šolanje v nogometni akademiji zagrebškega Dinama, velika želja NK Maribor.

To ni bilo nič čudnega, saj je z obetavnim hrvaškim vezistom v Dinamovi drugi ekipi uspešno sodeloval tedanji trener vijolic Damir Krznar, ki je mladeniča izjemno cenil in v intervjuju za Sportklub celo odkrito priznal, da si svojega nekdanjega varovanca želi znova v svoji ekipi.

“Fran Tomek je moj nekdanji varovanec iz Dinamove druge ekipe. Bil je vodja te ekipe. Zelo dober vezist, odličen karakter in velik delavec. V zadnjih šestih mesecih se je v Gorici povsem izgubil. Imel je težave s poškodbo in tudi zaradi situacije v klubi. Trenerji niso imeli dovolj poguma, da ga vključijo v ekipo. To je zdaj težava tudi zame, saj ni veliko igral. Fran je igralec, za katerega se je vredno boriti. Če bi ga lahko pripeljali v Maribor in če bomo s poslom vsi zadovoljni, se lahko prestop zgodi,” je decembra lani priznal Krznar.

Damir Krznar
Damir Krznar tudi tokrat ne bo združil moči s svojim nekdanjim varovancem. Foto: Aleš Fevžer

Bitko za perspektivnega vezista je presenetljivo dobil Koper

Do prestopa v Maribor nato nikoli ni prišlo, ni pa bilo malo tistih, ki so razmišljali o tem, da bo Damir Krznar Tomeka k sodelovanju povabil v novem poglavju svoje kariere, ko je postal trener Celja. A po drugi strani na igralnih mestih na sredini igrišča pri grofih vlada kar velika kadrovska gneča, povsem iz rotacije je denimo izpadel tudi Matic Vrbanec.

Vseeno smo izvedeli, da so v knežjem mestu postali pozorni na 21-letnika, ki je vmes Dinamo zamenjal za hrvaškega drugoligaša Dubravo. No, pa tudi pri Mariboru pa po odhodu Krznarja in prihodu Anteja Šimundže imena Fran Tomek niso izbrisali iz svojih beležk.

In po naših informacijah nekdanji član mlajših selekcij hrvaške reprezentance naposled vendarle prihaja v Slovenijo. A ne v Celje niti v Maribor, temveč se je za sodelovanje že dogovoril s Koprom, kjer naj bi ga v naslednjih dneh predstavili kot pomembno okrepitev. Tomek se je za prihod na Bonifiko odločil predvsem zaradi dejstva, da v trenutni fazi kariere išče sredino, v kateri bi redno igral na najvišjem nivoju.

Fran Tomek bo vendarle igral v Sloveniji. FOTO: Guliverimages.

To mu bodo na Bonifiki lahko ponudili tudi zato, ker po naših informacijah še zdaleč ni izključeno, da bo kanarčke v kratkem zapustil Luka Vešner Tičič. Za nekdanjega nogometaša Krke namreč vlada precej zanimanje iz tujine.

Koper bo še dodatno napolnil svoje blagajne

Se še spomnite Omarja Correie? Koper je pred sezono 2022/2023 Francoza kot amaterja pripeljal v svoje vrste in ga poleti za približno 700.000 evrov prodal v italijansko Triestino. Pri tem si je zagotovil tudi odstotke od naslednje prodaje in to bi kaj lahko Primorcem zdaj navrglo novo zajetno vsoto denarja.

Foto: Aleš Fevžer

Za 23-letnika se namreč vsega pol leta po selitvi v moštvo, za katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Aljaž Struna, zelo zanimajo nekateri veliki evropski klubi, med drugim ruski CSKA in belgijski Anderlecht. Cena tega prestopa bo zagotovo več milijonska in ni izključeno, da bo zadeva izpeljana že to zimo. Koprčani bodo na ta račun dobili nov velik finančni priliv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!