Alexis Pinturault do zmage in globusa, Martin Čater 13.

Hans Bezard / Agence Zoom

Francoz Alexis Pinturault je v avstrijskem Hinterstoderju drugič v tej sezoni zmagal na kombinacijski tekmi, že šestič v karieri pa je osvojil tudi kombinacijski mali kristalni globus. Drugi je bil, tako kot včeraj, Švicar Mauro Caviezel, tretji pa Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Izmed slovenske četverice se je najbolj izkazal Martin Čater, ki je zasedel 13. mesto. Do točk sta prismučala tudi Štefan Hadalin (17.) in Klemen Kosi (24.), brez pa je ostal naš včeraj najboljši, Boštjan Kline (33. mesto).

Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec zadnje letošnje tekme za svetovni pokal v alpski kombinaciji. Zmagal je na dveh (od skupno treh) tekmah, na tretji (Wengen) pa je osvojil drugo mesto. Drugi je bil tudi po današnjem superveleslalomskem delu. Slalom je bil tako samo še formalnost, s katero pa je, po pričakovanjih, odlično opravil. 28 – letnik je bil najhitrejši slalomist, tako da je zanesljivo zmagal. Drugi je bil, tako kot včeraj, Švicar Mauro Caviezel (najhitrejši po prvem delu), tretji pa Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je zadržal pozicijo s prvega dela tekme.

Izmed slovenske četverice je bil najboljši Martin Čater, ki je osvojil 13. mesto (po superveleslalomskem delu tekme je bil osmi). “Superveleslalomski del tekme mi je dokaj dobro uspel, le v srednjem, strmejšem delu, sem imel težave. Na slalomu pa sem bil premalo napadalen, na ravnino nisem prinesel dovolj hitrosti. Občutki so mešani,” je za SZS po tekmi povedal 27-letni Celjan, ki je s 13. mestom dosegel svojo drugo najboljšo letošnjo uvrstitev v svetovnem pokalu. Večja pričakovanja pa je imel od današnje tekme tudi aktualni kombinacijski svetovni podprvak, Štefan Hadalin (17. mesto). “Želel sem si vsaj med najboljših deset. Tako superveleslalomski kot slalomski del se mi ni izšel po pričakovanjih. Le z nekaj odseki na superveleslalomu sem lahko zadovoljen, sicer pa ne,” po tekmi ni bil zadovoljen Vrhničan, ki bo jutri ob Žanu Kranjcu nastopil tudi na veleslalomu.

Naš tretji dobitnik točk, Klemen Kosi (24. mesto) pa je bil bolj zadovoljen oziroma kot sam pravi, realen. “Rezultat je glede na dane razmere soliden. Na tekmah, kjer so razmere slabe, z mojo trenutno štartno številko nimam možnosti za preboj na višja mesta. Nekaj rezerv je še, ampak za tistimi specialisti, ki so imeli podobne štartne številke kot jaz sploh nisem veliko zaostal, torej sem na koncu, realno gledano, lahko zadovoljen. Seveda poudarjam, da v kontekstu teh slabših tekmovalnih pogojev,” pravi Mariborčan. Njegov someščan Boštjan Kline, ki je bil včeraj naš najboljši pa se danes zaradi ponesrečenega superveleslaloma ni uspel prebiti med dobitnike točk, osvojil je 33. mesto. “Pregrobo sem smučal. Enostavno sem želel preveč, pa se ni izšlo. Na slalomu sem nato odsmučal samo še za trening,” pojasnjuje Kline.

Tekmo je zaključilo šestiintrideset smučarjev, na štartu jih je bilo enainpetdeset. Trije so odstopili v prvem delu, kar dvanajst pa v drugem delu tekme.

Mali kristalni globus je že šestič v karieri osvojil Pinturault, srebrna medalja za skupni kombinacijski seštevek je pripadla Kildeju, bron pa Avstrijcu Matthiasu Mayerju, zmagovalcu wengenske preizkušnje. Najboljši Slovenec v kombinacijski razvrstitvi je Martin Čater (14. mesto). Deset mest nižje (24. mesto) je končal Klemen Kosi, 25. mesto je pripadlo Štefanu Hadalinu in 33. Mihi Hrobatu, ki v Hinterstoderju zaradi bolečin v hrbtu ni nastopil.