Klavrn konec sezone za svetovno prvakinjo

Alpsko smučanje 28. Nov 202312:41 0 komentarjev
Maria Therese Tviberg. Foto: Profimedia

Norveška smučarska reprezentantka Maria Therese Tviberg, ki je letos na paralelni tekmi v Meribelu postala svetovna prvakinja, je po hudi poškodbi kolena že končala sezono 2023/24.

Davek poškodb v smučarski karavani ostaja visok. Plačujejo ga tudi v norveškem taboru. Iz slednjega prihaja informacija o tem, da se je 29-letna specialistka za tehnični disciplini Maria Therese Tviberg ob padcu Killingtonu huje poškodovala.

”Koleno je uničeno. Sezona je končana,” je na omrežju Instagram zapisala smučarka, ki je v tej zimi do točk prišla na slalomu v Leviju (11. mesto), medtem ko pa je v veleslalomu nanizala tri odstope.

Zdaj jo čaka dolgotrajna rehabilitacija, motivacijo za vrnitev pa bo iskala tudi ob pogledu proti domači vitrini, v kateri visijo štiri kolajne z največjih tekmovanj. Letos je ugnala celotno konkurenco na paralelni tekmi svetovnega prvenstva. Leto pred tem je bila članica bronaste norveške ekipe na olimpijskih igrah v Pekingu, nase pa je s srebrnima kolajna v smuku in kombinaciji opozorila že v mladinski konkurenci.

Ni edina …

Primer omenjene Norvežanke še zdaleč ni osamljen O poškodbi in predčasnem koncu sezone poročajo tudi iz avstrijske reprezentance. Na treningu v Koloradu jo je skupila Vanessa Nussbaumer. Že pred tem je sezono s poškodbo končala Američanka Nina O’Brien. Poročali smo tudi o nadaljnjih težavah Mete Hrovat, še lep čas pa ne bo nared Boštjan Kline. In še bi lahko naštevali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!