Negotova usoda Mete Hrovat

Alpsko smučanje 27. Nov 202311:53 8 komentarjev
Zdravstvenim težavam Mete Hrovat ni videti konca. Foto: Guliver images

Smučarska vrnitev Mete Hrovat, ki je spomladi odmrznila tekmovalno upokojitev, se zdi v tem trenutku kar krepko oddaljena.

Medtem ko Ilka Štuhec kot izrazita smukaška specialistka še čaka na otvoritveno tekmo sezone, pa so smučarke v tehničnih disciplinah že dodobra zakorakale v novo zimo. Ob koncu tega tedna bodo gostovale v kanadskem smučarskem središču Tremblant, kjer bosta na sporedu dva veleslaloma. Posledično bo tako za karavano že dobra tretjina veleslalomske in dobra četrtina slalomske sezone. In medtem ko so razmerja moči v svetovnem vrhu jasno razvidna, slovenska ekipa pa ob več težavah postopoma lovi  tekmovalni ritem, pa je od tekmovalnih aren še precej oddaljena Meta Hrovat.

”Meto čakajo dodatne zdravniške preiskave. Ko bodo znani rezultati, bomo lahko govorili o nadaljnjih korakih,” se glasi kratek odziv odgovornih pri Smučarski zvezi Slovenije ob vprašanju o trenutnem statusu 25-letne Kranjskogorčanke. Slednja je pred trinajstimi meseci šokirala z naznanitvijo tekmovalne upokojitve, nato pa spomladi ocenila, da vendarle še ni rekla zadnje besede. Sporočila je, da se vrača v tekmovalno smučanje, dosegla dogovor z novim opremljevalcem (Head) in se preselila pod okrilje trenerja Denisa Šteharnika. Do zasuka je prišlo po vnovičnih zdravstvenih težavah.

Meta Hrovat: Profimedia

”Želim korektno opraviti priprave in se v tem duhu lotiti tudi tekmovalne sezone. Od sebe bom dala vse, kar bom lahko. Vem, da je v mojem programu velik smučarski manko. To si stalno dopovedujem. Zame je to zdaj tek na dolgo proge. Do sedaj pa so mojo kariero zaznamovali teki na kratke proge,” nam je na pragu poletja pripovedovala nekdanja mladinska svetovnega prvakinja. Kmalu zatem so se začele kopičiti težave. Po naših informacijah je bila prisiljena močno skrajševati snežne treninge, predčasno se je vrnila tudi z osrednjih priprav v Južni Ameriki.

”Težave s hrtom so bile prevelike. Trenutno sem še precej daleč od stanja, ki bi mi omogočalo tekmovati. Vrnitev se zdaj še ne zdi smiselna in predvsem ne dovolj varna,” je priznala na začetku oktobra in dodala, da ji hrbet dovoljuje običajno življenje, težave pa nastopijo pri smučarskih akcijah z večjimi obremenitvami. Že takrat ni imela konkretnega odgovora o zdravstveni težave. Vse pa kaže, da ne gre za nedolžno oviro, saj tudi po dveh mesecih še ni del trenažnega procesa. Zato se upravičeno poraja vprašanje o realnosti vrnitve Mete Hrovat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje