Veliko olajšanje Andreje Slokar

Alpsko smučanje 27. Nov 20239:51 0 komentarjev

Kar 618 dni je čakala na vrnitev med dobitnice točk svetovnega pokala, zato je bil širok nasmeh Andreje Slokar ob sedmem mestu na slalomu v Killingtonu povsem razumljiv.

Le 45. mestu v Söldnu, odstop in 35. mesto v Leviju ter 53. mesto na veleslalomu v Killingtonu. Vse to po hudi poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno predhodno sezono. Zato je bilo olajšanje, ki ga je v nedeljo ob vrnitvi med slalomsko elito v Killingtonu (7. mesto) čutila Andreja Slokar, tako očitno in izrazito.

Ob tem ne gre prezreti, da je ob dveh zmagah in enem četrtem mestu to celo njen četrti najboljši rezultat v svetovnem pokalu. Ajdovka ga je tokrat razumela kot zmago na notranjim črvom dvoma in kot potrditev konkurenčnosti ob želeni izvedbi, pa čeprav je bilo ob analizi očitno, da zavoji še zdaleč niso bili povsem čisti.

”Vse od moje vrnitve po poškodbi se nisem niti enkrat uvrstila med finalistke. Zato sem bila že po prvem nastopu vesela. Nato pa se mi je od srca odvalil velik kamen,” je dejala 26-letna Primorka in dodala, da občutek med vožnjo ni bil najboljši. ”Že dolgo v cilju nisem videla zelene luči. Verjamem, da bo zdaj veliko lažje. Tudi na treningih. Težko je namreč črpati samozavest, če ni prave rezultatske potrditve. Končno bom zadihala,” priznava Andrej Slokar.

Andreja Slokar
Andreja Slokar Foto: Guliverimage

Kot veliko olajšanje je razplet nedeljske tekme povzel tudi novi glavni trener ženske ekipe za tehnični disciplini Grega Koštomaj, zadovoljen, da sta bili v dvajseterici še Neja Dvornik (18. ) in Ana Bucik (19.). Za prvo so to prve točke po kar sedmih zaporednih ničlah, slednja pa je nastopila po tem, ko ji je bolezen vzela kar nekaj energije. To se je poznalo predvsem v spodnjem delu proge.

”Res lahko govorimo, o kamnu, ki se nam je odvalil od srca. Punce so dobile potrditev tistega, kar so kazale na treningih. Verjamem, da se bodo rezultati odrazili tudi v večji sproščenosti. To mora biti spodbuda. Upam, da bo sezona stekla, vsaj v slalomu. V veleslalomu prav tako pričakujem dodaten zagon,” pripoveduje Koštomaj, ki se zdaj z ekipo seli v Tremblant. Tam bosta ob koncu tega tedna na sporedu dva veleslaloma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!