Močan smučarski osip

Alpsko smučanje 25. Jan 202414:55 0 komentarjev
Josef Ferstl. Foto: Profimedia

Potem ko je pred dnevi v Kitzbühelu tekmovalne smuči v kot postavil dolgoletni nemški reprezentant Thomas Dressen, mu bo prihodnji teden v pokoj sledil še rojak Josef Ferstl.

Linus Strasser je prišel na okus. Uspel mu je klasični slalomski dvojček, potem ko je elito najprej v nedeljo premagal v Kitzbühelu, včeraj pa še v Schladmingu. Stik s širšim veleslalomskim vrhom medtem drži njegov rojak Alexander Schmid, precej več težav pa imajo Nemci s konkurenčnostjo v hitrih disciplinah.

S tem izzivom pa se zanesljivo ne bosta več soočala dolgoletna reprezentanta. Pred dnevi je namreč na slovitem Streifu tekmovalnemu smučanju v slovo dokončno pomahal 30-letni Thomas Dressen. V zgodovino se je vpisal kot zmagovalec petih smukov svetovnega pokala, na vrhuncu kariere pa je bil drugi (2019/20) in tretji (2017/18) smukač svetovnega pokala. Le še enkrat pa bo med elito nastopil njegov pet let starejši reprezentančni sotekmovalec Josef Ferstl. Zmagovalec dveh superveleslalomskih preizkušenj se bo ob koncu tedna udeležil le še domače tekme v Garmisch-Partenkirchnu.

Thomas Dressen. Foto: Profimedia

Poškodbe, poškodbe …

Poleg upokojitev, za katero je ta teden uradno poskrbela tudi Meta Hrovat, še pred njo pa precej bolj presenetljivo Lucas Braathen, so za velik smučarski osip v preteklih tednih poskrbele številne poškodbe. Sezono so predčasno končali Petra Vlhova, Aleksander Aamod Kilde, Alexis Pinturault, Marco Kohler, Marco Schwarz, Broderick Thompson, Maria Therese Tviberg, Elisabeth Reisinger, Nina Ortlieb, Mathieu Favre

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!