Nova sezona terja visok davek poškodb

Alpsko smučanje 25. Dec 202319:24 0 komentarjev
Elisabeth Reisinger je ena od številnih žrtev vala poškodb. Foto: Profimedia

Poleg odpovedi tekem, ki so bile značilne predvsem za moško konkurenco, novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju zaznamujejo tudi številne poškodbe.

Kanadčanka Stefanie Fleckenstein, zadnja velika žrtev vala poškodb, je po predbožični operaciji povzela ceno nedavnega padca v Val d’Iseru. Smukaška specialistka je sporočila, da je prestala že tri operacije, s katerimi so ji zdravniki poskušali rekonstruirati koleno. Huje si je poškodovala tudi golenico.

Iz Avstrije medtem prihajajo informacije o tem, da jo je Elisabeth Reisinger ob padcu v St. Moritzu skupila huje, kot so sprva predvidevali. Ob operaciji kolena so namreč zdravniki odkrili še poškodbo meniskusa, nadalje delni prelom glavice golenice, zaradi česar je bila potrebna še ena operacija.

Za obe tekmovalki je sezona 2023/24 že končana. A še zdaleč nista edini. Spomnimo, v St. Moritzu se je poškodovala tudi Nina Ortlieb, po zlomu golenice in fibule že okreva, tudi njo pa čaka dolgotrajna rehabilitacija.

Anja Oplotnik. Foto: Aleš Fevžer

Tudi slovenski tabor se ni izognil poškodbam. Poškodba kolena je tako prekrižala načrte članici ekipe evropskega pokala Anji Oplotnik, za katero je sezona prav tako že končana.

Srhljiv seznam poškodb je obelodanila svetovna prvakinja v paralelni tekmi Maria Therese Tviberg, ki je ob padcu v Klingentallu utrpela dva zloma, v kolenu in na golenici, poškodbo kolenskih vezi in meniskusa.

Bežno smo že poročali tudi o poškodbi kolena Stelle Johansson, za katero je kot trener skrbel Mitja Kunc, ki se je nato preselil na čelo slovenske ženske reprezentance.

Huje sta jo skupila tudi Kanadčan Broderick Thompson in čilski reprezentant Henrik von Appen. Na treningu v Koloradu se je poškodovala Vanessa Nussbaumer, na bolniškem seznamu sta tudi Stephanie Jenal in Nina O’Brien.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!