Odermatt v Wengnu hitrejši od Kildeja

Alpsko smučanje 13. Jan 202214:28 > 16:27 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Švicar Marco Odermatt je dobil superveleslalomsko preizkušnjo za svetovni pokal v Wengnu. Za 23 stotink je bil hitrejši od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Martin Čater na 21. mestu (+1,51).

Na tretjem mestu je pristal Avstrijec Matthias Mayer (+0,58). Trojica na zmagovalnih stopničkah ni presenečenje. Gre tudi za najboljše tri v seštevku discipline, s to razliko, da je Kilde (380 točk) pred Odermattom (319), ki je na tretje mesto potisnil Mayerja (290).

Ta trojica pa je tudi na prvih treh mestih v skupnem seštevku zime, v katerem pa si je Odermatt (945 točk) ustvaril 396 točk zaloge pred Kildejem (549) in 438 točk pred Mayerjem (507).

Hrobat odlično na poti, a …

Edini od Slovencev se je med dobitnike točko zavihtel Martin Čater, ki je na koncu zasedel 21. mesto, Boštjan Kline in Miha Hrobat sta tekmovanje končala brez uvrstitve. Kline je odstopil, Hrobat pa je šel na progo dvakrat, saj so ga prvo zaradi padca pred njim zaustavili.

V drugo je bil zelo dobro na poti, zdelo se je, da bi se lahko zavihtel med deset najboljših, nato pa je zgrešil vrata in tako kot Kline pred njim tekmovanja ni končal v cilju.

Čater je po tekmi povedal: “Srednji del mi je res dobro uspel. Poskusil sem napadati od starta do cilja in tvegati na določenih delih. Nekateri odseki so bili dobri, nekateri solidni. Rezultat ni ravno za vriskati, ni pa slab in od tukaj se da graditi za naprej.”

Zadnji superveleslalom pred olimpijskimi igrami

To je bil zadnji moški superveleslalom pred olimpijskimi igrami na Kitajskem. Po Pekingu bosta sledili le še preizkušnji v tej disciplini marca v Kvitfjellu in finalna v Courchevel/Meribelu.

V Bernskih Alpah bosta v petek in soboto sledila smuka, petkov bo na skrajšani progi s starta kombinacijskega smuka, sobotni z višjega starta, v nedeljo pa bo sledil še klasični slalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!