Odpisani Klemen Kosi išče novo smučino

Alpsko smučanje 18. Maj 202312:23 0 komentarjev
Klemen Kosi
Klemen Kosi. Foto: Profimedia

Že drugo leto zapored se Klemen Kosi ne bo znašel na slovenskem reprezentančnem seznamu. Mariborski alpski smučar vseeno vztraja pri nadaljevanju kariere.

Te dni se mudi na ledeniku Kaunertal. Do poletja želi vknjižiti zajetno število smučarskih dni. V glavi ima tudi grob načrt poletno-jesenskih priprav. Ta med drugim vključuje celo pot na južno poloblo, a ne v Južno Ameriko, kjer se bodo pripravljali njegovi rojaki, temveč ima rezerviran novozelandski trening. “Priključeval se bom tujim ekipam. Nedolgo nazaj sem bi z Izraelci, poleti bom tudi z Američani. Na ta način zmanjšujem stroške. Vsekakor pa želim nadaljevati,” misel na konec smučarske kariere zavrača odločno Klemen Kosi, ki bo poleti dopolnil 32 let.

V svetovnem pokalu je nazadnje tekmoval decembra 2020, do zadnjih točk je prišel devet mesecev pred tem. Po zadnji hudi poškodbi in dolgotrajni rehabilitaciji je ostal brez reprezentančnega statusa. Veliko je tekmoval na tekmah nižje ravni (v marcu na 14, v aprilu na 9 tekmah) in se preizkušal v vseh disciplinah. Na račun tega je močno izboljšal svoje FIS točke v tehničnih disciplinah, vseeno pa ima na globalni ravni dokaj skromno izhodišče.  Na zadnji FIS lestvici je namreč med najboljšo stoterico le v superveleslalomu (98.). V smuku je 111., v veleslalomu 236., v slalomu pa 300.

In medtem ko Kosi torej vztraja pri nadaljevanju smučarske kariere v vlogi popolnega samoplačnika, pa bo zbor panoge za alpsko smučanje prihodnji teden potrjeval reprezentančne ekipe za sezono 2023/24. Ob tem bo v ekipah svetovnega pokala prostora le za šest smučarjev (Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Tijan Marovt, Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!