Štefan Hadalin je obrnil novo stran

Alpsko smučanje 10. Maj 202318:25 0 komentarjev
Štefan Hadalin. Foto: Aleš Fevžer

Najboljši slovenski slalomist zadnjih let Štefan Hadalin se je slaba dva meseca po končani sezoni, ko je v zraku obviselo vprašanje nadaljevanja kariere, odločil alpskemu smučanju nameniti novo priložnost.

“Odprte so vse poti,” je dejal pred dvema mesecema, ob zanj končani sezoni svetovnega pokala, in s tem zasejal močno seme dvoma o nadaljnji smučarski usodi. “Čutim izzive, ki so večji od športa,” je misel nadgradil ob koncu marca in dejal, da potrebuje čas za globok razmislek o smotrnosti in podobi nadaljnje kariere. Zdaj dvomov ni več. Štefan Hadalin nam je potrdil, da je razblinil vse mehurčke negotovosti, se odločil obrniti novo stran knjige o svoji smučarski karieri in se v mislih na sezono 2023/24 že lotil dela.

Vmes je 27-letni Vrhničan potegnil potezo, za katero verjame, da bi bila lahko eden od temeljev želenega rezultatskega zasuka. Končal je namreč dolgoletno sodelovanje s francoskim Rossignolom in sklenil dogovor, po katerem mu bo opremo dostavljal Völkl. Nekaj negotovosti je še okrog serviserja, medtem ko pa so v vodstvu reprezentanc zanj predvideli, da bo ostal v ekipi za tehnični disciplini, kjer bo imel glavno besedo Klemen Bergant, veliko pa bo sodeloval s Sergejem Poljšakom. Ta se v moško ekipo seli z vrha ženske tehnične piramide.

V poletje v novem slogu. Foto: Aleš Fevžer

Hadalin sicer poudarja, da v alpskem smučanju še zdaleč ni rekel zadnje besede, a je kot na dlani, da bo moral na več ravnem poskrbeti za prepotreben zasuk. Zadnji dve sezoni sta se mu, ob nekaj prebliskih, ponesrečili, predvsem pa ju je predčasno prekinil.

Točkovno najbolj uspešen je bil sicer v sezoni 2020/21, največja uspeha v članski kategoriji pa izvirata iz leta 2019. Takrat je postal svetovni podprvak v kombinaciji, obenem pa je vknjižil edino uvrstitev na oder za zmagovalce tudi v svetovnem pokalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!