Po Braziliji in Nizozemski zdaj še Jamajka?

Alpsko smučanje 28. Apr 202416:00 0 komentarjev
Manuel Feller
Foto: Profimedia

Vrnitev Lucasa Braathena pod zastavo Brazilije in Marcela Hirscherja pod zastavo Nizozemske v smučarski svetovni pokal so pozdravili številni aktivni in nekdanji smučarji. Z zabavnima komentarjema sta se oglasila predvsem Manuel Feller in Felix Neureuther.

Po letu dni premora se na bele strmine vrača Lucas Braathen, ki bo po novem namesto za Norveško smučal za Brazilijo. A če je že odločitev 24-letnika močno odmevala v smučarskem svetu, je za pravi plaz odzivov poskrbel Marcel Hirscher. Avstrijec, dobitnik kar osmih velikih kristalnih globusov, je potrdil, da se po petih letih znova vrača v aktivno smučanje. A ne kot avstrijski reprezentant, temveč pod zastavo Nizozemske, domovino njegove matere.

Vrnitvi dveh izjemnih specialistov za tehnične discipline so z odobravanjem in navdušenjem sprejeli tudi tekmeci. Manuel Feller, Hirscherjev dolgoletni reprezentančni kolega v avstrijski izbrani vrsti pa se je ob tem posrečeno pošalil.

V objavi na Instagramu je zapisal, da se je pogovarjal z jamajškim premierjem Andrew Holnessom o možni zamenjavi smučarske zveze in nastopanju za Jamajko v prihodnosti. Da je šlo za šalo, je potrdil z emotikoni. Ob tem pa je dobitniki malega kristalnega globusa v slalomu v minuli sezoni pokazal tudi nekaj resnosti. “Super je, da se vračata. Veselim se, da si bomo znova delili bele strmine,” je zapisal obema povratnikoma. Feller je sicer na Karibskih otokih preživel letošnje počitnice, tam pa se je zaročil z dolgoletno partnerko.

Na zelo podoben način pa se je na vrnitev Brazilca in Nizozemca odzval tudi nekdanji smučarski as Felix Neureuther. V sredo, ko je Hirscher potrdil svojo odločitev o vrnitvi, je dejal, da bo po novem nastopal kot predstavnik Jamajke v smuku. Tudi on pa je nato poudaril, kako zelo bosta vrnitvi obeh pozitivno vplivali na alpsko smučanje.

Čeprav ni skrivnost, da tako za Braathenovim kot Hirscherjevim projektom stoji avstrijski gigant Red Bull, oba smučarja pa trenutno živita v Salzburgu, sodelovanja med njima na treningih ne bo. To je za Tiroler Zeitung potrdil Michael Pircher, član Braathenove trenerske ekipe in nekdanji Hirscherjev trener, se bosta oba akterja znotraj trenažnega procesa zagotovo kdaj srečala na istem smučišču, a uradnega sodelovanja med obema taboroma ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!