Presenetljiva odločitev norveške zvezdnice

Alpsko smučanje 26. Feb 20249:49 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Norveška alpska smučarka Ragnhild Mowinckel je danes zjutraj presenetila z novico, da je letošnja sezona njena zadnja.

Mowinckel je svojo odločitev sporočila tako prek družbenih omrežij kot prek Norveške smučarske zveze. “Čutim veliko olajšanje. V življenju imam neverjetno srečo, a napočil je trenutek, ko ne moreš doprinesti ničesar več,” je zapisala 31-letnica, ki je odločitev za slovo od snežnih strmin sprejela po januarski smulaški zmagi v Cortini d’Ampezzo.

“Mislim, da bi bila osemletna jaz zelo ponosna na 31-letno Ragnhild. Je nekoliko nenavadno, a lepo,” je sporočila alpska smučarka in v zapisu na Instagramu pristavila, da je vseh lepih stvari nekoč konec.

Foto: Profimedia

Norvežanka je v svetovnem pokalu debitiral leta 2012, odtlej pa nastopila na treh olimpijskih igrah in šestih svetovnih prvenstvih. Na tekmovanju pod petimi krogi je osvojila dve srebrni odličji, še dva brona pa ima s svetovnih šampionatov. Zelo uspešna je bila tudi v svetovnem pokalu, kjer je nanizala štiri zmage, še štirinajstkrat pa se uvrstila na zmagovalni oder.

Poleg uspehov so kariero Mowinckel zaznamovale tudi številne poškodbe, kar je bržkone eden od glavnih razlogov, da ta čas enajsta smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala po koncu sezone postavlja smuči v kot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!