Slab uvodni smuk za Štuhčevo, Goggia razred zase

Alpsko smučanje 3. Dec 202122:05 > 22:35 1 komentar
Sofia Goggia je bila brez konkurence. Foto: Mathias Mandl via Guliver

V Lake Louisu se je začela sezona svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Uvodni smuk je dobila Sofia Goggia, ki je bila za razred boljša od vse konkurence. Na drugem mestu je končala Breezy Johnson, tretja pa je bila Mirjam Puchner. Ilka Štuhec ni najbolje začela nove sezone v hitrih disciplinah. Preizkušnjo je končala šele na 20. mestu, Maruša Ferk pa ni osvojila točk.

Prva se ja na progo v Lake Louisu spustila Avstrijka Ramona Siebenhofer. Za njo je v cilj s 13 stotinkami zaostanka prišla Nadia Delago. Severnoameriško čast je dobro zastopala Breezy Johnson, ki je smučala zelo dobro, preizkušnjo je končala na drugem mestu.

Sofia Goggia razred zase

Odlično je smuk odpeljala Sofia Goggia. Italijanka je dobila tudi edini trening pred današnjim smukom. V cilj je prispela s prednostjo 1,47 sekunde pred Američanko Johnsonovo. Odgovor na odlično predstavo Goggie ni našla niti svetovna prvakinja v smuku. Corinne Suter je v cilj prispela z zaostankom več kot dveh sekund.

Tudi olimpijska zmagovalka v smuku Ester Ledecka je zaostala za Italijanko. Tudi do konca tekme se ji nobena tekmica ni uspela približati na manj kot sekundo zaostanka.

S tem je Italijanka na najboljši možen način začela branjenje smukaškega globusa.

Tudi Štuhec brez odgovora

Ilka Štuhec je bila na edinem treningu druga. Zaostala je zgolj za Italijanko Sofio Goggio. Vendar dobre forme s treninga ni prenesla na tekmo. Že po prvem merjenju vmesnega časa je zaostajala 37 stotink. V cilj je prispela z zaostankom 3,24 sekunde, kar je bilo dovolj za 20. mesto.

S številko 31 se je na progo podala tudi Mikaela Shiffrin. Toda tudi Američanka ni prikazala predstave, s katero bi bila zadovoljna. S številko 39 se je na progo podala tudi druga Slovenka. Maruša Ferk je končala tekmo brez točk (+4,71).

V soboto bo na sporedu še en smuk, v nedeljo pa je predviden superveleslalom.

Rezultati v živo

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje