Ilka Štuhec na sedmem smuku sezone brez vrhunske uvrstitve

Alpsko smučanje 26. Feb 202311:55 > 12:031 komentar
Foto: AP Photo/Alessandro Trovati via Guliverimage

V Crans Montani je potekal sedmi smuk letošnje sezone. Ilka Štuhec je veliko izgubila v zgornjem delu, v spodnjem pa precej nadoknadila, a vseeno zaostala za najboljšimi. Nove zmage se je veselila Sofia Goggia.

Smukaško progo je odlično odpeljala Italijanka Sofia Goggia, ki je bila v cilju na koncu 15 stotink sekunde hitrejša od rojakinje Federice Brignone. Tretje mesto je presenetljivo osvojila Francozinja Laura Gauche, ki je zaostala za 41 stotink sekunde in za dve stotinki prehitela Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Ilka Štuhec je za Goggio zaostala za 73 stotink sekunde in končala kot deveta.

Stopničke so se izmuznile domačinkam Švicarkam. Joana Haehlen je končala na petem mestu pred rojakinjo Prisko Nufer. Pred Ilko Štuhec sta se uvrstili še Italijanka Laura Pirovano in Švicarka Michelle Gisin, ki je slovensko smukačico prehitela za stotinko. Mariborčanka je za tretjim mestom zaostala za 42 stotink sekunde.

Smuk bi moral biti na sporedu že včeraj, a so ga slabše vremenske razmere prestavile na nedeljo. Danes bi moral v Crans Montani potekati superveleslalom.

To je bil sedmi smuk letošnje sezone svetovnega pokala. Ilka Štuhec je bila trikrat na stopničkah, enkrat je v Cortini d’Ampezzo tudi zmagala.

Mariborčanka ostaja druga v smukaškem seštevku. Sofia Goggia je z novo zmago še povečala prednost. Ta zdaj znaša 179 točk. Tretja je Elena Curtoni, a že 292 točk zadaj.

Komentari

Vaš komentar