Smukaška klasika v Val Gardeni domačinu, do točk tudi Hrobat

Alpsko smučanje 16. Dec 202314:02 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Italijan Dominik Paris je zmagovalec smukaške klasike za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Val Gardeni. Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je na drugem mestu zaostal 44 stotink sekunde. Zmagovalec četrtkovega skrajšanega smuka, Američan Bryce Bennett (+0,60), je bil tokrat tretji. Miha Hrobat je bil najboljši Slovenec na 22. mestu.

Hrobat, ki je tekmo začel kot 29. na startu, se je predstavil v boljši luči kot na četrtkovem smuku s superveleslalomskega starta, ko je bil 25., ter na superveleslalomu dan kasneje.

Kranjčan je v petek ostal brez točk. Za drugi najboljši dosežek na smukih v Val Gardeni, potem ko je bil na lanski izvedbi 19., je Hrobat zaostal 1,75 sekunde za zmagovalcem preizkušnje.

Na progo Saslong sta se pognala še dva Slovenca, Martin Čater in Nejc Naraločnik, ki pa nista končala v trideseterici, ki osvoji točke.

Čater je bil z zaostankom 3,65 sekunde 53., Naraločnik, njegov zaostanek je znašal 4,04 sekunde, pa je tekmo končal na 56. mestu.

Karavana se bo preselila v bližnjo Alta Badio, kjer bosta v nedeljo in ponedeljek na sporedu veleslaloma, tudi s Slovencem Žanom Kranjcem na startu.

Paris je postal komaj tretji Italijan s smukaško zmago v Val Gardeni po Kristianu Ghedini in Herbertu Planku. Paris se je veselil 22. karierne zmage v svetovnem pokalu, 18. smukaške.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!