Ilka Štuhec v težkih razmerah tik za deseterico

Alpsko smučanje 16. Dec 202211:30 > 11:44 0 komentarjev
Ilka Štuhec v St. Moritzu. Foto: guliverimage

V švicarskem St. Moritzu so organizatorji izpeljali tretji ženski smuk sezone. Ilka Štuhec se je s težkimi razmerami na progi dobro spopadla in se uvrstila na 12. mesto. Zmagala je Italijanka Elena Curtoni.

Zaradi novozapadlega snega so imeli organizatorji precej težav s pripravo proge, tudi za smučarke pa so bili pogoji precej težki. Dodatne je povzročil tudi eden izmed teptalcev proge, ki se je poškodoval, tekma pa je bila začasno prekinjena.

To je vplivalo tudi na Sofio Goggio, ki je startala takoj za tem in zaostala za svojo rojakinjo Eleno Curtoni za 29 stotink. Goggia je bila tokrat po dveh smukaških zmagah v letošnji sezoni vendarle premagana. Ob tem se je tudi poškodovala. V cilju se je namreč držala za levo roko, v nadaljevanju pa smo jo videli s prevezo.

Elena Curtoni je vseeno poskrbela za veselje v italijanskem taboru s svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu. Drugič po bolgarskem Banskem leta 2020 je zmagala v smuku, iz Cortine d’Ampezzo pa ima tudi superveleslalomsko zmago. Dosegla jo je januarja letos. Tretje mesto je osvojila Švicarka Corinne Suter.

Elena Curtoni. Foto: guliverimage

Ilka Štuhec je startala s startno številko 18 v težkih razmerah, predvsem vidljivost je bila zelo slaba. Vseeno je dobro opravila svoje delo in za vodilno Eleno Cutroni zaostala za sekundo in 47 stotink, kar je zadoščalo za 12. mesto. Po dveh uvrstitvah v najboljšo smukaško peterico je tokrat za las zgrešila deseterico, še naprej pa nadaljuje z dobrim začetkom sezone.

Mariborčanka je po smuku povedala: “Pogoji so bili, kakšni so bili. To je šport v naravi, zato se jim je potrebno prilagajati.” Z vožnjo ni bila najbolj zadovoljna: “Sem precej jezna na sebe, saj sem dolgi trojni zavoj odpeljala zelo nizko in prišla s premalo smeri, skoraj povsem sem se ustavila. Hitrosti nisem več uspela nadoknaditi. Jutri tega gotovo ne bom naredila. Zgornji in spodnji del sta bila korektna. A z rezultatom nisem zadovoljna. Vem, da sem sposobna več.”

Italijanka Elena Cutroni se je povzpela na tretje mesto v smukaškem seštevku, kjer še vedno vodi njena rojakinja Goggia. Ta ima zdaj 80 točk prednosti pred Švicarko Corrine Suter. Ilka Štuhec ostaja na petem mestu s 112 točkami, za Goggio zaostaja za 168 točk. Večjih sprememb v skupnem seštevku ni bilo, Goggia in Suter sta zdaj četrta in peta, Curtoni pa je skočila na 11. mesto. Vodi še vedno Američanka Mikaela Shiffrin. Najboljša Slovenka ostaja Ana Bucik na 15. mestu, Ilka Štuhec je 23.

Vrstni red:

1. Elena Curtoni (Ita) 1:09.40
2. Sofia Goggia (Ita) + 0.29
3. Corinne Suter (Švi) + 0.73
4. Jasmine Flury (Švi) + 0.84
5. Breezy Johnson (ZDA) + 0.96
6. Mikaela Shiffrin /ZDA) + 1.23
7. Federica Brignone (Ita) + 1.27
8. Ragnhild Mowinckel (Nor) + 1.31
8. Lara Gut-Behrami (Švi) + 1.31
10. Laura Pirovano (Ita) + 1.36
11. Cornelia Hütter (Avt) + 1.37
12. Ilka Štuhec (Slo) + 1.47

Odstopa: Romane Miradoli (Fra), Isabella Wright (ZDA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!