Ilka Štuhec z izjemnim smukom le za Sofio Goggio!

Alpsko smučanje 17. Dec 20229:26 1 komentar
Foto: guliverimage

Na drugem smuku v St. Moritzu je Ilka Štuhec ponovno dokazala, da sodi v smukaški vrh. Zaostala je le za Sofio Goggio.

Ilka Štuhec je, tako kot včeraj, startala kot 18. Uspel ji je izjemen smuk, kljub nekaj manjšim napakam. V zgornjem delu je bilo celo hitrejša od Italijanke Sofie Goggie, za katero je na koncu zaostala za 43 stotink sekunde in znova dokazala, da je ena izmed najboljših smučark na svetu.

Za Mariborčanko so to že 18. zmagovalne stopničke v svetovnem pokalu, jubilejne desete smukaške, a prve po skoraj štirih letih.  19. januarja 2019 je bila tretja v Cortini d’Ampezzo.

“Občutek je bil divji, saj sem napadala. Marsikje me je odneslo z idealne linije. Nisem se zavedala, da peljem dovolj hitro za uvrstitev na stopničke. Naredila sem tudi dve napaki na progi. Večkrat se mi je zdelo precej mejno. Rezultat je odraz samozavesti in zaupanja vase in v opremo. Ne glede na to, kaj se zgodi, napadam dalje. Ne vem še točno, kaj pomenijo stopničke po tako dolgem času. Ko sem zagledala rezultatsko tablo, sem se skoraj začela jokati, pa še zdaj se v bistvu nisem nehala. Sem zelo vesela,” je po vrhunski uvrstitvi povedala Ilka Štuhec.

Še boljši smuk je tokrat uspel Italijanki Sofii Goggia, ki je kljub poškodbi na včerajšnjem smuku, ko se je ob udarcu v vratca zlomila roko in prestala operacijo dlani, nastopila na tekmi in z neustrašno vožnjo tekmice ugnala še tretjič v sezoni.

Z drugim mestom se je Ilka Štuhec povzpela na tretje v smukaškem seštevku sezone, v katerem je Sofia Goggia z zmago še povečala prednost. Zdaj ima 380 točk, 158 več od prve zasledovalke Švicarke Corinne Suter in 188 od Slovenke. Ilka Štuhec je v skupnem seštevku zdaj na 14. mestu.

Včerajšnji smuk je bil skrajšan, današnji pa je potekal ‘v celoti’. Tudi vremenske razmere so bile namreč v St. Moritzu veliko boljše od včerajšnjih.

Vrstni red:

1. Sofia Goggia (Ita) 1:28.85
2. Ilka Štuhec (Slo) + 0.43
3. Kira Weidle (Nem) + 0.52
4. Mikaela Shiffrin (ZDA) + 0.61
5. Cornelia Hütter (Avt) + 0.75
6. Nina Ortlieb (Avt) + 0.81
7. Mirjam Puchner (Avt) + 1.04
8. Elena Curtoni (Ita) + 1.16
9. Joana Haehlen (Švi) + 1.29
10. Jasmine Flury (Švi) + 1.32

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje