Železna Italijanka: zlomila si je roko, jutri že na dirko

Alpsko smučanje 16. Dec 202221:50 0 komentarjev

Italijanska smučarka Sofia Goggia se je med današnjim smukom v švicarskem St. Moritzu poškodovala roko. Ob udarcu v vratca je ta zlomila, a žal si je zlomila tudi roko, natančneje drugo in tretjo metakarpalno kost. Zaradi poškodbe so jo takoj odpeljali v bolnišnico v Milano in jo operirali.

Operacija je povsem uspela, vstavili smo ji nekaj ploščic in vijakov, izdelali pa tudi posebno zaščitno opornico,” je italijanski tiskovni agenciji (Ansa) sporočila tričlanska zdravniška ekipa, ki je smučarko operirala.

A neustrašna Italijanka je Milano takoj zapustila in se vrnila v St. Moritz, kjer si želi že v soboto nastopiti na drugem smuku.

“O tem se bom odločila šele zjutraj,” pravi Goggia, ki je tudi za Anso izrazila obžalovanje, da se je zgodila nesreča. “Zadnji treningi so bili odlični. Bila sem pripravljena na zmago, a žal mi jo je bolečina po srečanju z vratci preprečila, nisem mogla pokazati svojega maksimuma. Tega res nisem potrebovala, a vseeno želim čestitati Eleni Curtoni za zmago,” je dejala Goggia, ki je kljub poškodbi progo presmučala do konca in zasedla drugo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!