Udarec za slovensko smučarsko reprezentanco

Alpsko smučanje 9. Dec 202113:48 > 13:51 0 komentarjev
REUTERS/Denis Balibouse
Štefan Hadalin. Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Karavana svetovnega pokala alpskih smučarjev je v Val d'Iseru. Na sobotni veleslalomski klasiki bo od Slovencev nastopil Žan Kranjec, na nedeljski slalomski se bo Kranjcu pridružil še Aljaž Dvornik. Štefan Hadalin bo zaradi težav s hrbtom izpustil tekmi v Franciji, je za STA povedal trener Klemen Bergant.

Šestindvajsetletni Vrhničan je sezono začel dobro, na veleslalomih v Söldnu se je prvič prebil v finale in osvojil točke s 25. mestom. Na paralelni tekmi v Lech/Zürsu je zasedel končno osmo mesto.

“Je v procesu rehabilitacije, zdravniki in fizioterapevti bodo povedali, kdaj se bo lahko vrnil. Bolečine mu onemogočajo normalen trening. Poskusil je trenirati, a ni šlo, zato je šel domov. Močno upam, da se bo do Alta Badie in Madonne pozdravil,” je za STA iz Val d’Isera sporočil glavni trener slovenske moške ekipe za tehnični disciplini.

Šefan Hadalin
Hadalin. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Čas za moški slalom z novo močjo

V nedeljo bo na sporedu prvi moški slalom v sezoni od skupno desetih v letošnjem svetovnem pokalu. Prosto mesto bo zapolnil 26-letni Dvornik, za katerim je 17 startov v svetovnem pokalu, a še nima uvrstitve v finale. Tudi Kranjčeva slalomska forma je neznanka.

Majhna slovenska ekipa je že na prizorišču tradicionalne smučarske klasike v Savojskih Alpah. Lanski kriterij prvega snega v Franciji je bil v celoti v znamenju hitrih disciplin ter senzacionalne slovenske smukaške zmage. Martin Čater je s številko 41 na startu poskrbel za eno najlepših zgodb minule zime.

Pred dvema letoma so v Val d’Iseru izpeljali zgolj moški slalom, veleslalom so odpovedali. Slavil je domači as Alexis Pinturault, Kranjec se ni uvrstil v finale, Hadalin je bil 22.

Na veleslalomu pred tremi leti je v Val d’Iseru zmagal Avstrijec Marcel Hirscher, Kranjec je bil deveti. Boljši na tej klasiki je bil leta 2017 s sedmim mestom. Kranjec je tako kot pred dvema letom v Val d’Isere pripotoval s popotnico stopničk z veleslaloma v Söldnu, ko je sezono tako kot letošnjo odprl s tretjim mestom. Od zadnjega moškega veleslaloma bo v soboto preteklo 49 dni, od zadnje tekme za Kranjca pa 28 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!