Žan Kranjec potrdil status najboljšega v zgodovini (VIDEO)

Alpsko smučanje 24. Jan 20248:59 2 komentarja
Žan Kranjec. Foto: Profimedia

Žan Kranjec je s tretjim mestom na torkovem večernem veleslalomu v Schladmingu popravil zelo slab vtis iz Adelbodna, se vrnil v boj za odličje v svetovnem pokalu in okrepil položaj najboljšega veleslalomista v zgodovini slovenskega alpskega smučanja. Kaj je povedal po tekmi?

Če odštejemo en odstop, je bilo 21. mesto Žana Kranjca v Adelbodnu njegov drugi najslabši rezultat na tekmah svetovnega pokala po več kot štirih letih. Staro pravilo pa pravi, da je najboljši obliž na rezultatske rane – vrhunski rezultat. In prav to je v torek zvečer v Schladmingu storil 31-letni olimpijski podprvak iz Bukovice pri Vodicah. Z dvema odločnima predstavama na zahtevnem terenu, ki bo danes še prizorišče tradicionalnega slalomskega spektakla, se je še tretjič letos povzpel na tretjo stopničko.

”Kot vedno sem napadal zmago, a moram biti s tretjim mestom zadovoljen,” je v cilju dejal Kranjec in razmišljal o tem, da je bil Marco Odermatt tokrat premagljiv.  Vseeno se je bolj osredotočal na lastno predstavo in bil vesel vrnitve na stopničke. ”Po Žanovi dobri tekmi ne skrivamo zadovoljstva. Na določenih odsekih, kot sta prvi tek zgoraj in drugi tek spodaj, je še pustil malo časa. A po tisti tekmi v Adelbodnu, od katere so minili dolgi trije tedni, je zelo dobro odgovoril. Zdaj upam, da bo nadaljeval v tem slogu,” je ob tem dejal trener Klemen Bergant in potrdil, da bo na nocojšnjem slalomu ob Tijanu Marovtu prvič v sezoni priložnost dobil prav Kranjec.

V veleslalomskem seštevku svetovnega pokala zdaj Kranjec zaseda tretje mesto in se tako bori za drugo zaporedno kolajno v tej kategoriji. Zaostanek za neverjetnim Odermattom, ki je dobil še osmo zaporedno veleslalomsko preizkušnjo, od tega peto v tekoči sezoni, je kajpak prevelik za spogledovanje z globusom, predvsem ob Švicarjevi neverjetni premoči. Vsekakor pa spada v skupino veleslalomistov, ki se bodo udarili za srebro in bron.

Za Kranjca je to že štirinajsti skok na stopničke v svetovnem pokalu (2×1, 2×2, 10×3). To je natanko toliko, ko so jih skupaj zbrali Bojan Križaj (3×2, 4×3), Jure Košir (2×2), Mitja Kunc (2×2), Jure Franko (1×3) in Boris Strel (1×1, 1×2). Ob srebrni olimpijski kolajni in predvsem dolžini ere med elito (sedma sezona med elitno sedmerico na WCSL) dvomov o tem, kdo je najboljši slovenski veleslalomist vseh časov, že lep čas ni več.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje