Kako je Anamarija Lampič zgrešila pol strelov, a zmagala?

Foto: Guliverimage

Na tekmi s skupinskim startom v okviru državnega prvenstva na Pokljuki smo videli redko viden prizor. Anamarija Lampič je od dvajsetih tarč zadela le polovico, a vseeno postala državna prvakinja.

Da je članica kranjskega Triglava Anamarija Lampič v tekaškem delu presegla samo sebe, dokazujejo predvsem rezultati streljanja. 27-letnica, ki se je v biatlon preselila šele pred začetkom te sezone, je namreč zgrešila kar 10 od 20 strelov – štiri v položaju leže in šest v položaju stoje.

Na kratki, 7,5-kilometrski razdalji, je v zadnjem krogu vseeno prehitela Leno Repinc, ki je zgrešila šestkrat. In to kljub temu, da je Lampič v kazenskih krogih pretekla 600 metrov več.

Ob odsotnosti Polone in Žive Klemenčič, ob Anamariji edinih članic A reprezentance, je bila Tais Vozelj na petem mestu ob zmagovalki edina, ki je rojena v prejšnjem tisočletju. Da je prvakinja postala tekmovalka, ki je imela ob Zali Zupan na 13. mestu najslabši rezultat na strelišču, pa zagotovo postavlja pod vprašaj tekaško pripravljenost ostale biatlonske ekipe in njenega podmladka. Naj dodamo, da sta prav Polona Klemenčič in Lampič edini Slovenki, ki sta v letošnji sezoni osvojili točke svetovnega pokala.