Anamarija Lampič sprejela težko pričakovano odločitev

Biatlon 6. Feb 202310:464 komentarji
Anamarija Lampič v Planici ne bo branila dveh kolajn iz SP v Oberstdorfu 2021. Foto: Guliverimage

Na dan, ko se izteče rok za oddajo poimenskih seznamov športnikov za nastop na svetovnem nordijskem prvenstvu pri nas v Planici (22. februar - 5. marec), je nekdanja smučarska tekačica Anamarija Lampič na družbenih omrežjih sporočila, da je pod Poncami letos ne bo.

“Ok, situacija je taka. Prispela na prizorišče mojega prvega svetovnega prvenstva v biatlonu, ki se ga zelo veselim, čeprav mi je to skoraj preprečila bolezen, vseeno sem vesela, da sem del ekipe, ki bo zastopala SLOVENIJO. Izkoristila bom vsako sekundo, da ga čim bolj doživim in se čim več naučim. Hkrati pa vam povem, da je to moje ENO in EDINO prvenstvo v tej sezoni, se pravi Planico izpuščam,” je na Instagramu zapisala Anamarija Lampič in s tem dokončno končala ugibanja, ali se po biatlonskem SP v Oberhofu za kratek čas vrnila k smučarskemu teku in v obeh sprinterskih preizkušnjah v dolini Tamarja branila bronasti kolajni izpred dveh let.

“Zahvaljujem se Smučarski zvezi in panogi tek na smučeh za vso podporo, ki ste mi jo nudili v vseh letih moje športne poti v tem prečudovitem športu. Bilo mi je v izredno veselje in čast zastopati barva slovenske reprezentante v teku na smučeh. Hkrati pa se veselim nadaljnjega sodelovanja z vami, sedaj v novi disciplini. Hvala za razumevanje,” je še dodala 27-letnica.

Spomnimo, Lampič je po koncu lanske sezone zamenjala športno disciplino in se iz smučarskega teka preusmerila v biatlon. V intervjuju za Sportklub v začetku oktobra je dejala, da je iz nekdanje panoge ni nihče poklical, vseeno pa je vrata za nastop pustila odprta. Da je mogoče, da bi v dolini Tamarja vendarle nastopila, je ves čas poudarjala tudi vodja panoge za smučarski tek pri Smučarski zvezi Slovenije in Anamarijina nekdanja reprezentančna kolegica Vesna Fabjan. Do končne odločitve pa smo torej čakali vse do zadnjega dne, ko so prijave za Planico še mogoče.

Komentari

Vaš komentar