Polona Klemenčič med najboljšimi v Östersundu

Biatlon 9. Mar 202314:31 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Italijanka Dorothea Wierer je zmagovalka posamične tekme na 15 kilometrov v Östersundu. Odlično se je odrezala Polona Klemenčič, ki je zgrešila le dva strela in se uvrstila na 10. mesto.

Tako zmagovalka Dorothea Wierer kot drugouvrščena Lisa Vittozzi nista zgrešili niti enega strela. Slednja je za rojakinjo zaostala za 25 sekund, tretje mesto pa je zasedla Nemka Denise Herrmann Wick z zaostankom več kot minute in pol.

Četrta je končala vodilna v skupnem seštevku Francozinja Julia Simon, ki je s tem še povečala prednost v generalni razvrstitvi. “Z današnjo tekmo sem zadovoljna. Leže sem naredila eno napako na prvem streljanju in nato ista napaka še na drugem postanku leže. Dva zgrešena strela, a sem zelo vesela ničle stoje. Zelo sem vesela, da sem prišla v top 10, s tem pa sem si zagotovila tudi nastop na tekmi s skupinskim startom v nedeljo,” je po današnji tekmi dejala Klemenčič.

Lisa Vittozzi je z drugim mestom potrdila osvojitev malega kristalnega globusa v disciplini.

Nov odličen nastop je uspel Poloni Klemenčič. Zgrešila je dva strela in posledično dobila dve minuti pribitka, z dobrim tekom pa se je uvrstila med najboljšo deseterico. Za zmagovalko je zaostala za dve minuti in 53 sekund. Klemenčič, ki je bila na svetovnem prvenstvu v sprintu odlična osma, je prišla še do najboljše uvrstitve v karieri v svetovnem pokalu.

Nastopila je tudi Anamarija Lampič, ki pa je zaostala precej. Zgrešila je šest strelov in zaostala za skoraj sedem minut. Uvrstila se je na 61. mesto.

Ob 16. uri posamična tekma čaka tudi biatlonce.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!