Slovencema tretje mesto in 20 tisoč evrov na prestižni tekmi v Gelsenkirchnu

Biatlon 28. Dec 202322:41 0 komentarjev
Polona Klemenčič in Jakov Fak (desno) na stopničkah. FOTO: Profimedia.

Slovenska reprezentanta Jakov Fak in Polona Klemenčič sta na prestižni biatlonski preizkušnji na nogometnem stadionu v Gelsenkirchnu zasedla tretje mesto. Lansko zmago sta ubranila Francoza Fabien Claude in Julia Simon, drugo mesto pa je pripadlo Norvežanoma Sturli Holmu Laegreidu in Ingrid Landmark Tandrevold.

Na jubilejni 20. prireditvi “Biathlon auf Schalke”, ki velja za najbolj prestižno ekshibicijsko biatlonsko tekmovanje, sta bila daleč najbolj prepričljiva Francoza.

Lanska zmagovalca Claude in Simon sta bila že po prvem delu preizkušnje s skupinskim startom desetih povabljenih parov daleč pred vsemi. Po osmih streljanjih, štirih za vsakega od tekmovalcev, sta za 50 sekund prehitela Nemca Benedikta Dolla in Hannah Kebinger, minuto in sekundo sta zaostala Norvežana Laegreid in Tandrevold. Slovenska dvojica je prvi del končala na petem mestu z zaostankom 1:28 minute zaostanka.

Pred drugim delom, zasledovalno preizkušnjo s prav tako po štirimi streljanji za vsakega tekmovalca, so zaostanke prepolovili. Fak in Klemenčič sta po uri odmora startala s 44 sekundami zaostanka, predvsem z odličnim streljanjem, zgrešila sta le dva strela in morala posledično v dva kratka kazenska kroga, pa sta ostala v igri za stopničke.

Slovencema 20 tisoč evrov

Fak je v zadnji, 1,3 km dolg krog okoli kultnega stadiona nogometnega kluba Schalke v Gelsenkirchnu krenil s četrtega mesta tik za Nemcem Romanom Reesom. V zavetrju je hranil moč, sledil domačinu ter ga v ciljnem sprintu zanesljivo ugnal za tretje mesto na zmagovalnem odru.

Fak in Klemenčič sta za zmagovalcema na koncu zaostala 1:08 minute, drugouvrščena Norvežana pa 57 sekund.

Za prestižno zmago sta Francoza v žep pospravila 28.000 evrov, Norvežana 22.000, Slovenca pa 20.000 evrov. Na stadionu se je po podatkih organizatorjev zbralo 35.000 gledalcev.

Svetovni pokal se bo po treh tednih premora nadaljeval v Nemčiji, natančneje v Oberhofu med 4. in 7. januarjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!