Slovenija ima novo biatlonsko svetovno prvakinjo

Biatlon 6. Mar 202311:50 4 komentarji
Kaja Zorč
Foto: Profimedia

Slovenski biatlon slavi novo mladinsko svetovno prvakinjo! Kaja Zorč je v Ščučinsku v Kazahstanu na individualni preizkušnji na 12,5 kilometra kljub trem zgrešenim tarčam za več kot pol minute prehitela vso konkurenco.

V zahtevnih vetrovnih razmerah, v katerih so mlade biatlonke kar veliko grešile se je 19-letna Kaja Zorč znašla najbolje. Začela je s petimi pokritimi tarčami, nato je na streljanju stoje trikrat zgrešila in zdrsnila na 18. mesto. A je ostala mirna ter z dvema ničlama pred zadnjim krogom poskočila v vodstvo, svojo prednost pa je do ciljne črte le še povečala.

Drugo mesto je z zaostankom 35 sekund osvojila Francozinja Jeanne Richard, ki je zgrešila štirikrat, enak izkupiček pa je imela tudi njena rojakinja, bronasta Leonie Jeanniere, ki je zaostala še sekundo več.

Za Kajo Zorč, ki je v tej sezoni dočakala tudi debi v svetovnem pokalu, je to prva kolajna na mladinskih svetovnih prvenstvih. “Tega res nisem pričakovala, zato sem zelo zadovoljna in srečna. Na prvem streljanju stoje je bilo zelo težko, a na koncu sem imela le te tri zgrešene strele, kar je bilo dovolj,” je povedala po največjem uspehu v karieri.

Kaja Zorč
Foto: Sloski

Lena Repinc je s šestimi nepokritimi tarčami osvojila 25. mesto, Živa Klemenčič pa je bila nenatančna devetkrat in je končala kot 41.

Dekleta bodo spored na mladinskem SP nadaljevale v sredo s štafeto, v soboto in nedeljo pa bosta še sprint in zasledovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje