Žan Košir za las brez polfinala

Deskanje na snegu 14. Dec 202313:35 > 13:59 0 komentarjev
Žan Košir
Foto: Profimedia

Slovenski deskarji v paralelnih disciplinah se na uvodni tekmi svetovnega pokala, paralelnem veleslalomu v Carezzi, niso povzpeli na zmagovalne stopničke, je bil pa blizu njih Žan Košir, ki je reševal slovensko čast. Zasedel je peto mesto, potem ko je izpadel v četrtfinalu. V izločilne boje se je uvrstila tudi Gloria Kotnik, osvojila je 16. mesto.

Košir, ki je v Carezzi še trikrat stal na zmagovalnem odru, je v kvalifikacijah zabeležil četrti čas in je lahko do četrtfinala izbiral progo. Rezultati so kazali, da je vsaj na začetku rdeča proga hitrejša, a 39-letni Tržičan izbire proge, – vsi po vrsti so izbrali levo, rdečo, vendarle ni povsem izkoristil.

V osmini finala je še premagal Avstrijca Alexandra Payerja, nato bil proti Italijanu Mauriziu Bormoliniju večji del četrtfinala v prednosti, a polfinale zapravil v zadnjih treh vratcih. Ker je najboljši v kvalifikacijah Južnokorejec Sangho Lee izpadel že pred njim, preostala dva hitrejša v kvalifikacijskih vožnjah pa sta prišla v polfinale, je slovenski dobitnik treh olimpijskih kolajn na koncu zasedel peto mesto.

“Kakšna napaka manj, pa bo lahko še bolje”

“Zelo sem zadovoljen z uvodom v sezono, dokazal sem, da smo dobro trenirali. Škoda za zaostanek le šest stotink proti Bormoliniju, ki je bil danes najboljši. Kakšna napaka manj, pa bo lahko še bolje. Vidim, da sem hiter in to moram izkoristiti. Upam, da že čez dva dneva v Cortini,” je bil po prvi tekmi zadovoljen Košir

Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 20., Rok Marguč pa 22.

Veliki finale je bil povsem italijanski, Koširjev krvnik Bormolini, ki je zmagal tretjič v karieri, je na modri progi Edwina Corattija premagal za 16 stotink sekunde. Tretje mesto je zasedel najboljši deskar zadnjega desetletja, Avstrijec Benjamin Karl.

Pri dekletih zmaga v Nemčijo

Pri dekletih, kjer je zaradi smučarskih obveznosti manjkala češka šampionka Ester Ledecka, je 16. zmago v karieri slavila Nemka Ramona Hofmeister, v finalu je premagala Avstrijko Danielo Ulbing, potem ko je ta storila napako in ni prišla do cilja. Tretje mesto je zasedla Japonka Tsubaki Miki, najhitrejša v kvalifikacijah, ki je v osmini finala po dokaj izenačenem boju izločila slovensko olimpijsko junakinjo Glorio Kotnik.

Deskarji bodo imeli naslednji paralelni veleslalom že v soboto, druga tekma bo v Cortini d’Ampezzo.

Izidi paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Carezzi:

Moški:
1. Maurizio Bormolini (Ita)
2. Edwin Coratti (Ita)
3. Benjamin Karl (Avt)
4. Gian Casanova (Švi)
5. Žan Košir (Slo)
6. Dario Caviezel (Švi)
7. Aaron March (Ita)
8. Roland Fischnaller (Ita)

20. Tim Mastnak (Slo)
22. Rok Marguč (Slo)

Ženske:
1. Ramona Hofmeister (Nem)
2. Daniela Ulbing (Avt)
3. Tsubaki Miki (Jap)
4. Julie Zogg (Švi)
5. Lucia Dalmasso (Ita)
6. Ladina Jenny (Švi)
7. Nadya Ochner (Ita)
8. Michelle Dekker (Niz)

16. Gloria Kotnik (Slo)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!