V Davosu brez Slovencev v četrtfinalu

Deskanje na snegu 23. Dec 202313:10 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V Davosu so slovenski deskarji hitro končali z nastopi v paralelnem slalomu. Skozi kvalifikacijsko sito sta se prebila Žan Košir in Gloria Kotnik, oba pa sta nastope končala v osmini finala.

Gloria Kotnik se je na 16. mestu kot zadnja uvrstila v izločilne boje. Za najhitrejšo, domačinko Julie Zogg, je zaostala 3,33 sekunde. V osmini finala je Slovenka naletela prav na Švicarko, ta jo je ugnala za 27 stotink sekunde.

Žan Košir je končal na desetem mestu. Četrtfinale je zgrešil za stotinko sekunde, premagal ga je Avstrijec Dominik Burgstaller. Še prej je izpadel slovenski deskar Tim Mastnak, ki je bil 19. (+2,14), šestnajsterico je zgrešil za 26 stotink.

Tretjič v karieri je zmagal Italijan Daniele Bagozza, v finalu je bil boljši od Avstrijca Arvida Aunerja, tretje mesto je osvojil še en Italijan Edwin Coratti. Na vseh treh tekmah sezone so vsa mesta osvojili italijanski in avstrijski tekmovalci.

Pri dekletih 27-letna Nemka Ramona Hofmeister v sezoni ostaja nepremagana, dobila je še tretjo tekmo, 18. v svetovnem pokalu in tretjo v paralelnem slalomu. V ponovitvi finala z zadnjega paralelnega veleslaloma v Cortini je premagala Italijanko Lucio Dalmasso. Tretje mesto je zasedla Avstrijka Sabine Schöffmann, ki je v malem finalu ugnala Švicarko Zogg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!