Zvezdnik formule ena ob boku Mateja Mohoriča?

Avtomoto 23. Dec 20239:08 0 komentarjev
Valtteri Bottas
Bottas na kolesu na veliki nagradi Nizozemske. Foto: profimedia

Finec Valtteri Bottas, voznik Alfe Romeo v elitni formuli ena, je strasten kolesar. V prihodnji sezoni ima visoke ambicije tudi na tem področju. Kvalificirati se namreč želi na svetovno prvenstvo v "makadamkanju", kjer je letos svetovni prvak postal Matej Mohorič.

Valtteri Bottas se je pred leti začel ukvarjati s kolesarstvom. Njegova partnerka Tiffany Cromwell, s katero sta par od februarja 2020, je profesionalna kolesarka, zato ni čudno, da sta se “našla”.

35-letni Finec je tako na kolesu preživel številne proste vikende v letošnjem letu. Nenazadnje je nastopil na evropskem prvenstvu v vožnji po makadamu v svoji starostni kategoriji. “Počutil sem se kot da sem na spomladanski klasiki,” je povedal o dirki.

V letu 2024 ima visoke cilje: “Želim se kvalificirati na svetovno prvenstvo,” je dejal v podkastu Bobby & Jens. Nastopil bi v starostni kategoriji od 35 do 39 let. Kvalificira se lahko preko svetovnega pokala Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Spomnimo, Matej Mohorič je na prvem svetovnem prvenstvu v “gravelu”, kot se tudi imenuje vožnja po makadamu, ugnal vso konkurenco in osvojil zlato medaljo.

Matej Mohorič
Foto: profimedia

Valtteri Bottas je trenutno v Avstraliji, kjer preživlja aktivne počitnice. Na kolesu, seveda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!