Žan Košir in Gloria Kotnik v Bad Gasteinu med najboljšo osmerico

Deskanje na snegu 17. Jan 202416:12 0 komentarjev
Gloria Kotnik
Gloria Kotnik. Foto: Profimedia

V Bad Gasteinu je bila prva ekipna tekma za svetovni pokal deskarjev na snegu. Slovenijo sta v paralelnem slalomu zastopala Žan Košir in Gloria Kotnik, ki sta izpadla v četrtfinalu in na koncu med 24 ekipami zasedla osmo mesto. Zmagala sta Avstrijca Andreas Prommegger in Sabine Schöffmann.

Slovenca sta morala v predtekmovalne boje, kjer sta gladko ugnala Ukrajinca Oleksandra Belinskija in Nadio Hapatin. V osmini finala sta se nato srečala z Američanoma Codyjem Wintersom in Iris Pflum, Košir je za tekmecem sicer zaostal, a je bila nato Kotnik od tekmice prepričljivo boljša, kar je pomenilo uvrstitev med najboljših osem.

V četrtfinalu pa sta naletela na previsoko oviro, po moškem porazu Koširja proti Stefanu Baumeistru je bila Kotnik brez realnih možnosti proti Ramoni Hofmeister, zmagovalki štirih posamičnih tekem v sezoni.

“Glede na to, da imava oba v Bad Gasteinu najboljši posamični dosežek, sva si rekla, da morava Američana premagati, čeprav po mojem mnenju na slabši progi, predvsem v zgornjem delu. Na srečo sva bila spodaj oba odlična in izpolnila cilj. Proti Nemcema pa ni več šlo, upava, da bova na naslednji tekmi tekmi storila še korak naprej,” je po tekmi dejal Košir.

Nemca sta po zmagi nad Slovencema nato zasedla tretje mesto, poleg Avstrijcev je bila boljša tudi italijanska dvojica Daniele Bagozza/Lucia Dalmasso.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!