Pogačarjev ‘naslednik’ zablestel v Avstraliji

Kolesarstvo 17. Jan 20249:42 0 komentarjev
Isaac del Toro
Foto: Profimedia

Novinec v ekipi UAE Emirates, katere del je tudi Tadej Pogačar, Isaac del Toro je na prvi dirki za svoje novo moštvo vpisal prvo zmago. Na drugi etapi dirke po Avstraliji (Tour Down Under) je napadel približno kilometer pred ciljem in prevzel tudi skupno vodstvo na dirki.

Komaj 20-letni Isaac del Toro, ki se je zasedbi UAE Emirates pridružil pred začetkom letošnje sezone, v kolesarski karavani pa velja za izjemno talentiranega, je že drugi dan tekmovalnega dirkanja vpisal zmago za novo moštvo. Mehičan se je na etapi Norwooda do Lobethala (141,6 km), ki je vključevala tri klance druge kategorije, v samem zaključku skupaj z moštvenim kolegom Finnom Fischerjem-Blackom podal v lov na ubežnika Luka Plappa (Jayco-Alula) in Jhonathan Narvaeza (Ineos) in bil uspešen. Oslabljena glavnina se je v ospredju slabih 6 kilometrov pred ciljem združila.

Nato pa je kilometer pred ciljem del Toro sprožil nepričakovan in drzen napad, na katerega konkurenca ni imela odgovora. Dovolj, da je lahko v cilju dvignil roke visoko v zrak ob prvi profesionalni zmagi v karieri.

“Kaj naj reče, tole je vse skupaj preveč zame. Sanjal sem o etapni zmagi, kar nekaj časa sem bil tukaj v Adelaide in skušal dati vse od sebe. Počutim se neverjetno. To je velika dirka, res se trudim prikazati v najboljši luči. Ekipa je bila fantastična, vzdušje v njej je super, vsi me zelo podpirajo. Iskreno, zadnji kilometer je bil dolg kot pet kilometrov, a sem užival. Čeprav sta mimo šele dva dni, je ta dirka zame že uspeh. Vse, kar prihaja, bo samo bonus. Res sem vesel,” je kar vrelo iz mladega Mehičana, ki mu nekateri že pravijo naslednik Tadeja Pogačarja.

Isaac del Toro
Foto: Profimedia

Del Toro je prevzel tudi skupno vodstvo na dirki, pred zdaj drugim Corbinom Strongom (Israel Premier Tech) ima dve sekundi prednosti, tretji Biniam Girmay (Intermarche Wanty) zaostaja še pet sekund več. Šestdnevna preizkušnja se v četrtek nadaljuje s tretjo etapo od Tea Tree Gullyja do Campbelltowna (145,3 km). V začetku trase bosta na vrhu po en klanec tretje in četrte kategorije, zaključek pa bi moral ustrezati sprinterjem.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!