Shiffrin slavi, a priznava: Petra bi nas premagala za sekundo in pol

Alpsko smučanje 12. Nov 202313:50 > 13:57 1 komentar
Foto: Profimedia

V finskem Leviju je končan tudi nedeljski ženski slaloma za svetovni pokal. Potem ko sta včeraj Ana Bucik in Andreja Slokar odstopili, tudi danes Slovenke na Finskem niso blestele. Točke je z 18. mestom osvojila le Bucik. Po napaki Petre Vlhove je še sedmič v Leviju slavila Mikaela Shiffrin, druga je bila Hrvatica Leona Popović, tretja pa Nemka Lena Duerr.

Včerajšnji prvi ženski slalom sezone v finskem Leviju slovenskemu taboru ni prinesel prav veliko zadovoljstva. Naši najboljši slalomistki Ana Bucik in Andreja Slokar sta namreč padli in ostali brez uvrstitve.

Popravni izpit sta imeli naši tekmovalki že danes, ko so se dekleta na severu Evrope še enkrat merila v slalomu. Bucik je za razliko od včerajšnje tekme danes sicer v prvi vožnji prismučala do cilja, a je z več kot dvema sekundama zaostanka prvi del današnje preizkušnje končala šele na 19. mestu. Andreja Slokar je zaostala še precej več in z dobrimi tremi sekundami ni ujela finala. Končala je na 35. mestu.

Foto: Guliverimages

Enako velja tudi za Nejo Dvornik, ki se je s starta pognala s številko 32. Korošica je za nekaj stotink zaostala za Slokar in je podobno kot včeraj, kot je bila 31., ostala brez drugega nastopa, tokrat je bila 37. Nika Tomšič je odstopila.

Tudi v drugo Ana Bucik svojega položaja na razpredelnici ni bistveno popravila. Po dobrem zgornjem delu je preveč izgubila na strmini in tekmo končala na 18. mestu.

Shiffrin v ‘hlev’ dodala še sedmega jelena

Na včerajšnji preizkušnji je sicer konkurenco deklasirala Petra Vlhova, ki je danes lovila že svojo sedmo slalomsko zmago na tem prizorišču. Isti dosežek pa je dočakala Mikaela Shiffrin, ki je izkoristila napako Slovakinje na strmini. Vlhova se je namreč z veliko prednostjo peljala zmagi naproti, a povozila količek in končala brez uvrstitve.

Petra Vlhova
Petra Vlhova Foto: Guliverimage

Shiffrin je tako že sedmič v karieri dobila slalom v Leviju in s tem v last dobila novega jelenčka, ki ga organizatorji podarijo zmagovalki. Zadnjih 12 slalomov tu sta dobili ali Američanka ali Slovakinja, pred tem je nazadnje na Finskem leta 2014 slavila Tina Maze. Drugo mesto je danes osvojila Hrvatica Leona Popović, tretja je bila Nemka Lena Duerr.

“Petra in njena ekipa so si zaslužili zmago. Res so imeli smolo. Vesela sem zmage, a zaslužila si jo je Petra, ki bi nas danes premagala za sekundo in pol,” je bila zelo realna v cilju ameriška šampionka, katere nedavna poškodba je očitno že preteklost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje